Apple katlanabilir iPhone modeli için patent aldı

Share

Apple, katlanabilir telefon pazarında yer almak istiyor. Bunun için acele etmeyen şirket, aldığı patent ile bu alanda aktif olarak çalıştığını gözler önüne seriyor. Katlanabilir iPhone yakın zamanda olmasa da geliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi, bugün Apple‘ın aldığı “katlanabilir ekran” patentini yayınladı. Bu ekranı geliştirmek için LG Display ile ortak çalışmalar yürüttüğünü duyduğumuz firma, katlanabilir modeller için en önemli unsurun ekran olduğunu iyi biliyor. Patent detaylarına bakıldığı zaman ekran, ortadan “kitap” gibi katlanabilir şekilde karşımıza çıkıyor. Detaylarına burada değindiğimiz MicroLED teknolojisine sahip olacağı belirtilen bu ekran, “sıvı metal” iskelet üzerine kurulacak. İsminden farklı olarak oda sıcaklığında sıvı değil katı olan bu madde, katlanabilir akıllı telefon için çok önemli görünüyor. Çünkü sıvı metal yüksek esneklik seviyesi sunuyor ve bu da onu hareketli gövdeye sahip telefonlar için önemli kılıyor. Çelik ya da titanyumdan daha sağlam olan sıvı metal, sadece Apple’ın değil rakiplerinde gündeminde bulunuyor.

Daha önce duyduğumuz kadarıyla şirket LG Display ile hem esnek OLED ekran konusunda gösterdiği performans hem de Samsung Display üzerinden yürütülecek bir operasyon istemediği için çalışıyor. Katlanabilir akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi  Samsung olması beklenen ve bu açıdan Samsung ile çalışmak istememesi kağıt üzerinde çok mantıklı olan teknoloji devi, katlanabilir iPhone modelini 2020 yılında satışa çıkartmayı istiyor. Telefon içerisinde kullanılacak esnek devre katlarını ise LG Innotek‘den alınacağı gelen bilgiler arasında öne çıkıyor.

Apple ve katlanabilir iPhone

Dışarıdan görünmüyor olsa da iPhone X‘un ekran alt tarafından katlanarak içerisine doğru devam ediyor. Tamamen çerçevesiz yapıyı bu şekilde kurabilen firma, ikinci adıma da emin adımlarla hazırlanıyor. Her zaman olduğu gibi bu teknoloji tam olarak oturmadan sürece girmeyecek olan şirket, biliyorsunuz son yıllarda ağır hareket etmeyi seviyor. Samsung’un ise bu alana bir değil iki tane model ekleyeceği söyleniyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...