Dış görünüşe bakarak anlayabileceğiniz 4 şey

Share

Bir kitabın veya albümün kapağına bakarak karar vermeyin derler. Ancak gerçek hayatta işler bu şekilde ilerlemiyor. Özellikle de söz konusu insanlar olduğunda, dış görünüşle ilgili birçok detay, o kişinin karakteriyle ilgili ipuçları verebiliyor. Tek yapmanız gereken, bu ipuçlarını nasıl yorumlayacağınızı bilmek. İşte yüzde 100 doğru olmasa bile karşılaştığınız kişilerin dış görünüşünün size anlattığı 3 şey:

1. Ayakkabılar kişiliği ortaya koyuyor

2012 yılında yapılan ve sonuçları Journal of Research in Personality’de yayımlanan bir araştırmaya göre; ayakkabı seçimi kişinin karakteriyle ilgili bazı ipuçları veriyor. Örneğin, gergin kişiler yeni, temiz, boyanmış ayakkabılar giymeyi tercih ediyor. Pratik ayakkabılar giyen kişiler ise genellikle uzlaşması kolay kişiler oluyor. Agresif kişiler ise bot türü ağır ve kalın ayakkabılar tercih ediyor. Gergin kişiler yeni, temiz, boyanmış ayakkabılar giymeyi tercih ediyor. Eğer siz de bu satırları okuyup “Ayakkabılarım kişiliğimle ilgili hiçbir şey söylemiyor, sabah ilk bulduğum ayakkabıyı giydim” diyorsanız, bir sonraki sefer bir ayakkabı mağazasına girdiğinizde tekrar düşünün.

2. Şeker tüketen insanlar daha hoş oluyor

İlk bakışta saçma gelebilir ancak yapılan 5 farklı araştırmadan elde edilen sonuçlara göre uzlaşması kolay insanlar, şekerli şeyler tüketmeye daha meyilli oluyor. Ancak bu bulgudan yola çıkarak insanları daha uzlaşmacı yapmak için onlara şekerli şeyler ikram etmeyi düşünmek biraz yanlış olabilir. Zira böyle bir davranış diyabete davetiye çıkarmaktan başka bir işe yaramayabilir. 5 farklı araştırmadan elde edilen sonuçlara göre uzlaşması kolay insanlar, şekerli şeyler tüketmeye daha meyilli oluyor.

3. Bebeğini kucaklarken sağ kolunu kullanmak depresif ruh halinin göstergesi olabiliyor

Bebek sahibi olmak, bir kadının hayatındaki en mutluluk verici şeylerden biri olabilir. Ancak her 10 anneden birinin doğum sonrası depresyon mağduru olduğu da bir gerçek. Doğum sonrası yaşanan hormonal değişim, stres, uykusuzluk ve yorgunluk neticesinde depresif ruh hali bazen kaçınılmaz olabiliyor. Eğer yakınlarınızdaki yeni doğum yapmış bir kadının veya doğum yaptığınız dönemde kendi ruh halinizin nasıl olduğunu merak ediyorsanız, bebeğin nasıl kucağa alındığına bakın. Bir araştırmaya göre depresif ve stresli anneler, bebeklerini daha çok sağ kollarıyla kucağa alıyor.

4. Asimetrik yüz hatlarına sahipse lider, simetrik bir yüze sahipse zengin olabiliyor

Kalıplaşmış güzellik algılarına göre simetrik yüz hatlarına sahip kişiler daha güzel kabul ediliyor. Sadece bu kadar da değil. Etrafınızda simetrik yüz hatlarına sahip tanıdıklarınız varsa bilimsel araştırmalara göre sizden daha zengin de olabilirler. Ancak asimetrik yüz hatlarınız varsa üzülmeyin, çünkü benzer araştırmalar asimetrik yüz hatlarına sahip kişilerin çok başarılı liderler olduğunu da belirtiyor! Doğuştan zengin olmasanız bile kendi kendinize başarılı ve güçlü olacak donanıma sahipsiniz.

UpLifers

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...