Orijinal parçalarla restore edilen Volkswagen T1 rekor fiyatla yeni sahibini bekliyor

Share

Koleksiyonerlerin dikkatini çekecek eşsiz bir temizlikte olan ödüllü Volkswagen T1 örneği, fabrikasyon parçalarıyla 60’lı yıllara gitmek için hazır.

Arkadaş çevremizde yaptığımız otomobil konulu sohbetlerin olmazsa olmazlarından bir tanesi de “….. paran olsa ilk almak istediğin model hangisi olurdu?” sorusu. Bu haberimize özgü olarak benzer soruyu size yöneltmek istiyoruz; “250.000 dolarınız olsaydı hangi otomobili almak isterdiniz?” Rakam bir hayli yüksek olduğundan ötürü gelecek cevapların bir hayli çeşitleneceğini düşündüğümüzden ötürü haberimizin baş kahramanına yoğunlaşmaya başlayalım. Sık sık karşımıza modifiye ve restorasyon projeleriyle çıkan Microbüs‘un bu versiyonu da meraklılarının hemen dikkatini çekecek temizlikte diyebiliriz. Birebir şekilde orijinal fabrika parçaları kullanılarak restore edilen T1’in sekiz kişisilik versiyonu olması da bu örneği çok daha değerli hale getiriyor. Tavan bölümünün açılabilir yapıda kumaştan olması da ilk dikkatimizi çeken özelliklerden biri olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

150.000 dolarlık başlangıç fiyatı

Restorasyonun detayına indiğimizde her noktası üzerinde ne derece özen olduğuna şahit oluyoruz. Bu da aracın değerini adım adım artırıyor elbette. Benzin kapağında bile Volkswagen logosunun olmasıyla bizi yakalayan projenin kokpitinde de kusursuz bir işçilik söz konusu. 2014 yılında girdiği bir yarışmalarda ödül de kazanan proje için istenilen fiyatsa performans otomobilleriyle yarışıyor diyebiliriz. 150.000 dolardan başlayan fiyatla artırmaya sunulması planlanan Volkswagen T1’in 230.000 dolara alıcı bulabileceği konuşuluyor. Zaman yolculuğunun bilet fiyatı bu kadar pahalı mıydı?

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...