Elmalı tart

Share

Afiyet olsun…

Malzemeler:

Hamuru için:
600 gr un
400 gr tereyağ
2 adet yumurta
100 gr esmer şeker

Harcı için:
5 adet yeşil elma
6 adet kırmızı elma
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı esmer şeker
1 adet limonun suyu ve kabuğu, 1 tutam toz tarçın

Hazırlanışı:

Un ve tereyağı kum gibi olana kadar ufalayın. Daha sonra şeker ve yumurtayı da ekleyip hamur kıvamına getirin. Böylece pay hamurunuz hazır hale gelecek. Elde ettiğiniz hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Şimdi sıra iç harcı hazırlamakta. Elmaların kabuklarını soyup iri iri küp şeklinde doğrayın.

Tereyağı bir tencereye alıp eritin. İçine elmaları esmer şekeri, limon kabuğunu, limon suyunu ve toz tarçını ilave edip biraz yumuşayana kadar pişirin. Elmalar yumuşayınca kenara alıp soğutun. Tart kalıbını tereyağ ile yağlayın. Dolaptaki hamuru çıkarıp ikiye bölün. İkisini de unlanmış tezgahta açıp tart kalıbına yayın.

Kalıba yaydığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı dökün. Diğer hamurdan kalp şeklinde kalıpla hamurlar kesip harcın üzerini kapatın 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

HeyGirl/Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...