Singapur, sürücüsüz otobüsler için tarih verdi

Share

Sürücüsüz araç teknolojilerine fazlasıyla önem veren ülkelerden Singapur, sürücüsüz otobüslerin yollara çıkacağı tarihi açıkladı. Gelecek artık çok daha yakın görünüyor.

Singapur, sürücüsüz taksiler yanında otobüs modelleri de geliştiriyor. Bu konuda resmi bir açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Khaw Boon Wan, bu araçların 2022‘de yolları çıkacağını belirtiyor. İlk başta Tengah, Punggol, Jurong’da görev alacak sürücüsüz otobüsler, genel olarak diğer otobüslere destek olacak. Daha çok yoğunluğun az olduğu sakin bölgelerde kullanılması hedeflenen bu taşıma araçları, kendilerine özel yol düzenlemelerine de sahip olacak. Yukarıda adı geçen bölgeleri sürücüsüz otobüslere göre güncelleyecek ülke, böylece süreci olabildiğince stabil hale getirecek.

Singapur, sürücüsüz geleceğe en hazır ülkelerden

Söylendiği kadarıyla ülke içinde sürücüsüz araç sistemlerini test eden 10 farklı şirket bulunuyor. Bunlar arasında özellikle nuTonomy firması öne çıkarken, herkes kaçınılmaz gelecekten pay almak istiyor. Sürecin doğru çalışması için direkt olarak endüstri ile ortak çalışmalar yürüteceğini belirten yönetim, sürece maddi olarak da yardım yapıyor. Bilmeyenler için ülke, Nanyang Teknoloji Üniversitesi içindeki öğrencileri 1,5 km uzakta yer alan Cleatech iş alanına sürücüsüz otobüsler ile götürüyor. Fransız firma Navya tarafından geliştirilen bu otobüsler ile süreci uzun zamandır test eden ülke, herkesten bir adım önde bulunuyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...