Bitcoin, Elon Musk tarafından mı oluşturuldu?

Share

Bitcoin Elon Musk tarafından oluşturuldu iddiası ortalığı karıştırdı. Elon Musk denildiği zaman insanların aklına bir çok şey geliyor. Peki otomobil sektöründen uzay sanayisine varana kadar birçok alanda faaliyet gösteren Elon Musk, Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto olabilir mi?

Eski bir SpaceX stajyeri tarafından ortaya atılan bu iddia ve bu iddianın kaynaklarına gelin hep beraber yakından bakalım.

Son dönemlerde popülerliğini gittikçe arttıran ve 10.000 dolara yaklaşan Bitcoin, artık herkesin bildiği gibi bir kripto para. Satoshi Nakamoto tarafından icat edilen kripto para, 2008 yılında deneysel olarak başlatılmıştır.

Kim olduğu bilinmeyen Satoshi Nakamoto’nun şu ana kadar Nick Szabo, Dorian Nakamoto, Hal Finney, Craig Steven Wright isimlerinden birisi olduğu düşünülüyordu.

Ancak Crypto Coins News’in haberine göre Yale Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyan ve SpaceX’te staj yapan Sahil Gupta bu isimlerin arasına bir yenisini daha ekledi: Elon Musk!

Gupta’ya göre Bitcoin Elon Musk tarafından oluşturulmuş olabilir. Bu iddiasını ise Gupta şöyle açıklıyor;

1. Teknik Yeterlilikler: Bitcoin’in tıpkı Elon Musk’ın SpaceX’te sıklıkla kullandığı C++ program diline yetkinliği olan birisi tarafından oluşturmuş olması.

2. Küresel sorunları çözmeye yönelik tutkusu: Bitcoin daha öncede dediğimiz gibi 2008 yılında ortaya çıktı. Küresel bir finansal krizin olduğu dönemde ortaya çıkan Bitcoin, bankaların müdahelesi olmaksızın para üretme fikrine en uygun zamanda piyasaya sürüldü.

3. Bitcoin hakkında yorum yapmaması: Herkesin gündeminde olan Bitcoin hakkında yorum yapmayan Musk, aksine kendisine gelen bir soruda oldukça ilginç bir cevap verdi.

Kripto paralar hakkında sorulan soruya “Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu anlaşıldığına göre konu kapandı demektir.” şeklinde cevap vermedi Gupta’nın iddiasını güçlendirdi.

Bitcoin Elon Musk

4. Elon Musk’ın paraya ihtiyacının olmaması: Bitcoin’in değeri 2016 Haziran ayında 719 dolar iken, Satoshi’nin 700 milyon dolar değerinde Bitcoin’e sahip olduğu düşünülüyordu.

Şimdiki değerine baktığımızda ise 8 milyar dolardan fazla bir miktar ortaya çıkıyor. Buda Elon Musk’ın sahip olduğu düşünülen 19,7 milyar dolar servetinin yarısından az.

5. Paypal: Musk’ın eBay’e satmış olduğu dijital para konseptinin öncülerinden olan PayPal’da yine bu iddiayı güçlendiren bir başka detay. Musk’ın rekabet yasağına tabi olduğu için Bitcoin’deki rolü hakkında sessiz kaldığını iddia ediyor.

Ayrıca Gupta Elon Musk’ın Bitcoin’i gelecekte Mars’ta kullanmak üzere icat ettiğini iddia etti.

Toparlamak gerekirse Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliği halen bilinmiyor ancak detaylara bakıldığı zaman bu kişinin Elon Musk olması mümkün gözüküyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...