Quentin Tarantino’dan enteresan Netflix açıklaması

Share

Beyaz perdenin efsane yönetmenleri arasında yer alan Quentin Tarantino söz konusu sinema olduğunda eski kafalı olduğunu ifade etti. Bu açıklaması sırasında Netflix karşıtı sözleri de fazlasıyla dikkat çekti.

 

Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill ve The Hateful Eight gibi filmleriyle tanıdığımız ünlü yönetmen yakında yeni bir projeyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu sebeple adını daha sık duymaya başladığımız Quentin Tarantino’nun yeni projesinde Charles Manson cinayetlerini mercek altına alması bekleniyor. Söylenenlere bakılırsa ismi belli olmayan bu proje 1969’da Los Angeles’ta geçecek. Filmin dağıtımcılığını ise Sony Pictures üstlenecek.

“Netflix sinemaya bağlılığı öldürüyor”

Hepimiz bu yeni film projesi hakkında yeni detaylar öğrenmeyi beklerken Quentin Tarantino, Netflix ve beraberinde getirdiği sinema anlayışı hakkında konuşmayı tercih etti. Bu teknolojinin izleyicilerle filmler arasında bağı zayıflattığını iddia etti.

“Netflix kullanmıyorum. O yüzden size nasıl çalıştığını söyleyemem. Fakat bir pakette tüm filmleri almak, listeyi açıp istediğin bir şeyi kaydetmek veya seyretmek, sonra da geri dönüp hiç bakmamak bana göre değil. Kimi zaman oturup bir şeyler izleseniz bile 10 veya 20 dakika sonra sıkılıp kapatabiliyorsunuz. Eskiden bir şeyler izleyebilmek için DVD dükkanlarına gidiliyordu. Bu sayede farklı filmlerin konularını okuyup, beğendiğinizi alıyordunuz. Kimi zaman kasanın arkasındaki adamla konuşup ondan fikir alıyordunuz. Böylece aldığınız filmle bir bağ kuruyordunuz. Yani Top Gun almaya gidiyorsanız, onunla dönüyordunuz. Teknoloji bu bağlılığı öldürüyor.”

Doğrusu Quentin Tarantino‘nun böyle bir karşılaştırma yapmadan önce Netflix gibi platformlardan birini kullanmayı denemesi gerektiğini düşünüyoruz. Teknoloji kimi zaman nostaljiyi imkansız hale getirse de, hayatımızı kolaylaştırıyor. Ev konforunda istediği filmi seçip izlemek varken DVD dükkanına gitmeyi kimsenin tercih edeceğini de sanmıyoruz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...