Nasıl bitcoin kazanılır?

Share

Son günlerde dillerden düşmeyen bitcoin, 10 bin dolar seviyesini de geçerek bir psikolojik sınırı daha geride bıraktı. Biz de Serinletici okurları için güvenli bir şekilde nasıl bitcoin piyasasına girme yöntemlerini araştırdık.

1- Yatırım

Yatırım, bitcoin’e ulaşmanın en kolay yolu. Btcturk gibi sitelere üye olmanız halinde, yapacağınız TL aktarımlarınızı kolayca bitcoin’e dönüştürebilirsiniz.

2- Yatırımsız

Ancak konu bitcoin olduğunda elbette yatırım yapmadan elde edebileceğiniz bazı yöntemler de var. Mining yani çok güçlü donanım sistemleriyle yaptığınız “dijital madencilik” size bitcoin getirisi olarak geri dönecektir. Ancak uzun vadede elektrik kullanımı ve sisteminizin yıpranma payını dengeleyecek bir yol bulmak sanıldığı kadar kolay değil.

Bu noktada güncel freebitco.inSierra Hash gibi alternatif siteler devreye giriyor. Herhangi bir ödeme yapmadan üye olarak girdiğiniz sistem bir noktadan itibaren bitcoin’i çekebileceğiniz kazanç olarak sizlere geri dönebiliyor. Özellikle bu sitelerin referans sistemleri, sitelere çektiğiniz kullanıcılara bir eksi yaratmadığı gibi sizin bitcoin kazançlarınızı daha da yukarılara taşıyabiliyor.

Ancak dikkat edilmesi gereken nokta bu sitelerin ömürleri. Quantum Hash, BTC storm vb çok örnek bir ayı dolmadan kapatıp gitme eğilimine girdi. Bu noktada yatırım yapmadan kazanma yolunda kayıp olmazken kazancınızı arttırmak için yaptığınız yatırımlar noktasında kayıplar yaşayabiliyorsunuz. Bu sebeple sitelere yatırım yapmamanız, yaparsanız da çıkış zamanınızı düzgün hesaplamanız (ertesi gün her şey bitecekmiş gibi) hayli önem taşıyor.

Bitcoin cüzdan

Pekala, bitcoin biriktirmeye başladık. Peki bu birikimler nereye gidecek? Tabii ki sanal cüzdanınıza. Size bu konuda en çok kullanılan cüzdanlardan biri olan Blockchain wallet‘ı tavsiye edebiliriz. Üye olmanızın ardından sistem size para alabilmeniz için 12vZxzjeSwnipbqjRUc9BzqtUMcySJsrcC gibi bir cüzdan kodu sağlayacak. Bu kodu kullanarak elde ettiğimiz bitcoin’i cüzdanınıza nakledebilirsiniz.

Bitcoin cüzdandan banka IBAN hesabına

Birikimlerinizi nakit paraya çevirmek içinse yine Btcturk vb yatırım siteleri aracılığıyla bitcoin’inizi TL’ye çevirebilir, banka hesabınıza IBAN numaranız aracılığyla aktarabilirsiniz.

Siz okurlarımızı en genel işlemler çerçevesinde bitcoin hakkında bilgilendirmek istedik. Unutmayın ki burada anlattıklarımız yalnızca bilgilendirme amacı taşıyıp birer yatırım tavsiyesi olarak görülmemelidir.

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...