Facebook’tan intihar gerçekleşmeden tespit edebilecek yapay zeka

Share

Sosyal medyanın en büyük platformu konumunda bulunan Facebook, 2017 yılı içerisinde birçok intihar olayıyla gündeme geldi. Bunları önlemek adına şimdiye kadar ciddi adımlar atan şirket, bu sefer yeni yapay zeka sistemini devreye aldı.

Facebook, intihar önleme konusunda şimdiye kadar daha çok kişilerin arkadaşlarına güveniyordu. Şirket kullanıma sunduğu araç ile kişilerin arkadaşlarının intihar eğilimi gösteren mesajlarını tamamen gizli olarak kendisine bildirilmesine imkan tanımıştı. Şimdi ise süreç tamamen otomatik hale getiriliyor. Proaktif tespit adı verilen yapay zeka teknolojisini devreye alan şirket, artık içerisinde gönderilen tüm içerikleri tarıyor. Bu içeriklerde intihar eğilimine yönelik bulgular arayan sosyal medya devi, bu sayede olay gerçekleşmeden yardıma koşmak istiyor. İhtiyaç hissettiği durumlarda kişilere psikolojik yardım sağlayacak kaynakları paylaşacak şirket, bu noktada arkadaşlar ile yerel sağlık kurumlarını da bilgilendirecek. Bu süreç yapay zeka tespit adımlarını hiç olmadığı kadar hızlandıracak gibi görünüyor. Şirketin bu konuda uzman çalışanları ise aciliyet görülen konulara öncelik vererek intiharları daha çabuk önlemeye çalışacak deniyor.

Facebook, çözümü yapay zeka sisteminde arıyor

Genç yaştaki insanların kendi canlarına kıymasını istemeyen sosyal medyanın nüfus şampiyonu, umuyoruz yeni sistemle ile süreçte istediği başarıya ulaşabilir. Bu arada bilgi vermekte fayda var. Facebook’da intihar belirtileri gördüğünüz arkadaşınız varsa bunu gönderileri üzerinden şirkete bildirebilirsiniz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...