Alfa Romeo, Sauber’le Formula 1’e dönüyor

Share

Sauber ve Ferrari ile yapılan anlaşmayla birlikte Alfa Romeo ismi, 2018 yılında Formula 1’e geri dönecek.

Sauber’in yeni sezonda kullanmaya başlayacağı 2018 Ferrari motoru Alfa ismini taşıyacak ve takımın adı Alfa Romeo Sauber F1 Team olacak.

Sauber tarafından yapılan açıklamaya göre anlaşma kapsamında “stratejik, ticari ve teknolojik” işbirliğin yanı sıra “mühendis ve teknik bilgi paylaşımı” yapılacak.

Alfa anlaşması, Ferrari ve Sauber ortaklığını geliştirmeye yönelik görüşmelerin önemli bir parçasıydı.

Ferrari başkanı Sergio Marchionne, son aylarda pek çok kez Alfa ismini döndürmek istediğini söylemişti ve marka gelecek yıl 1985 yılından sonra ilk kez F1’de yer alacak.

Marchionne, “Sauber F1 takımıyla yapılan bu anlaşma Alfa Romeo markasını yenileme konusunda önemli bir adım olacak 30 yılı aşkın bir süre sonra Formula 1’e geri dönmelerini sağlayacak.”

“Alfa ismi de artık Formula 1’deki büyük otomobil üreticilerine katılacak.”

“Markanın kendisi de, Sauber F1 takımının sahip olduğu eşsiz deneyim, teknoloji ve stratejik bilgi paylaşımından faydalanma şansı yakalayacak.” dedi.

Sauber’in gelecek yıl Formula 2 şampiyonu ve Ferrari sürücüsü Charles Leclerc’le yarışması beklenirken, ikinci aracın Marcus Ericsson ya da Antonio Giovinazzi’nin olması bekleniyor.

Sauber’in başkanı Pascla Ricci, Alfa’nın takım için ideal bir ortak olduğuna inanıyor.

“Alfa Romeo’nun Formula 1’de uzun ve başarılı bir öyküsü var ve küresel çapta böylesi tanınan bir şirketin Formula 1’e geri dönmek için bizi seçmesinden gurur duyuyoruz.”

“Bir otomobil üreticisiyle yakından çalışmak, Sauber Grubu’nun teknolojik ve mühendislik çalışmaları için oldukça önemli bir fırsat olacak.”

“Alfa Romeo Sauber F1 Takımı’nın birlikte başarılara ulaşacağından eminiz. Uzun ve başarılı bir ortaklık olmasını büyük bir heyecanla bekliyoruz.”

Alfa, 1979-85 yılları arasında kendi fabrika takımıyla mücadele ettiği F1’e yeniden dönmeme kararı almıştı.

Motorsport

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...