Kıskanç erkeklerin dedektiflik yöntemleri

Share

Biz kadınlar, kıskançlığımızın verdiği yetkiye dayanarak sevdiğimiz adamları köşe bucak takip ediyor, nerede ne yapıyorlar izliyoruz. Peki ya erkekler? Onların bizi ‘yakalama’ yöntemleri neler?

Fatih Karaca, 32 yaşında/Bilgisayar Öğretmeni
Çok iyi bir dedektif sayılmam ama eşimin günlüğünü okumuşluğum var. Bir gün eski eşyalarımı alırken defterine tesadüfen denk geldim ve birkaç sayfasına göz atmaktan kendimi alamadım. O sırada aramız da bozuktu. Sayfalarca bana olan aşkını yazdığını gördüm. Akşam eve geldiğinde ona sarılıp barışmıştım. Bazen meraklı olmak, güzel sonuçlara da sebep olabilir.

Hasan Akıncı, 29 yaşında/Tasarımcı
Belirli aralıklarla eşimin cep telefonunu karıştırırım. Artık telefonlar akıllı, malum. O yüzden arkamda iz bırakmamaya çalışırım. Yakalanmamak için en önemli detay ise açtığım uygulamaları kapatmak.

Şahin Demir, 28 yaşında/Tiyatrocu
Bir kadının her şeyini kim bilir? En yakın arkadaşı! Eğer onunla uzun uzun sohbet edersem illa ki ağzından birkaç detay alırım. Ufak blöfler yaparak konuşmayı ilerletirim. Sohbetin sonunda da mutlaka birkaç ipucu kapmış olurum.

Ali Demirci, 35 yaşında/Psikolog
Bazen sevgilimin WhatsApp’ına mesajlar yağıyor. Mesajlara bakmasını söylediğimde bana, “Önemli değil, sonra konuşurum”, “Şimdi çevrimiçi olmak istemiyorum” gibi cevaplar verirse inatla cevap vermesini söylüyorum. Eğer daha da inatlaşırsa bütün konuşmayı okumak isterim.

Oğuz Çakmakçı, 25 yaşında/Halkla İlişkiler Uzmanı
Bir insan bir şeyler saklıyorsa, delilleri mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışır. Örneğin bazı zamanlarda, sevgilimin telefonunun çantasının içinde titrediğini ve onun bunu hissetmesine rağmen sesini çıkarmadığını görüyorum. Hele ki “Telefon mu çalıyor?” diye sorduğumda “Yoo hayır” diye bir cevap duyarsam neden şüphelenmeyeyim ki?

Ekin Solak, 23 yaşında/Öğrenci
Facebook’tan onu ‘Yakın Arkadaşlar’ statüme eklerim. Böylece o başlığa girdiğimde bütün yaptıklarını görürüm. Ayrıca yaptığı her hareket sonrası bildirim de geliyor. Deneyin derim!

Bayram Tekil, 35 yaşında/Öğretmen
Sevgilimle ayrı şehirlerdeyiz. Sürekli beraber gezdiği, her sırrını anlattığı arkadaşlarını sosyal hesaplarıma ekledim. Sadece sevgilimi değil, onların hesaplarını da takip ediyorum. Çizdikleri profil ve yaptıkları şeyler bana yol gösterebilir. Özellikle yer bildiriminde bulunduklarında işim daha da kolaylaşıyor…

İzzet Girgin, 30 yaşında/Bilgisayar Teknisyeni
Eşim otomobil kullanmayı çok seviyor. Ben de ona asla karşı gelmiyorum. Arabadayken mutlaka telefondan müzik dinliyoruz. Şarkıları seçmek istediğimi söyleyip telefonu elime alıyorum. Bu sırada merak ettiğim ne varsa göz gezdiriyorum. O araba kullandığı için ne yaptığımı göremiyor maalesef.

Aytaç Bal, 35 yaşında/Mühendis
Aynı evde olunca işler daha bir kolay oluyor sanki. Sevgilim bende kaldığı akşamlarda ona bilgisayarımdan Facebook ve maillerine girebileceğini söylüyorum. Çoğu zaman ya çıkış yapmıyor ya da uyuyakalıyor. Bu da benim işimi kolaylaştırıyor doğrusu.

Ayhan Güleç, 33 yaşında/Satış Müdürü
Çevremdekilere göre biraz psikopat bir yapım var. Eski sevgilim değişik biriydi. Bana her akşam saat en geç 10’da uyuduğunu söylüyordu. Haliyle o saatten sonra telefonlarımı açmıyor, mesajlarıma da cevap vermiyordu. Bir gün içimdeki sese engel olamadım ve iş çıkışında onu evine kadar takip ettim. Uyuyorum dedikten sonra da birkaç saat bekledim. Gerçekten evden çıkmadı. Bunu birkaç kez tekrarladım. Sonra pes ettim. Yine de bazı geceler evinin önünden geçip ışığının yanıp yanmadığına bakardım. Şimdiki sevgilimin ise telefonuna bile bakmıyorum. Bence karşınızdaki insan sizi birtakım şeylere zorluyor.

Elele / Yazı: İpek Koşan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...