Tüketim çılgınlığını omuzlarında taşıyorlar

Share

Çin’in renkli, karmaşık ve tüketim çılgınlığına da tanıklık edecek türden fotoğraf serisi, yükselen tüketim malzemelerini birer totemmiş gibi gösteriyor.

“Totems” adını taşıyan fotoğraf serisi, ilginç bir konuya dikkat çekiyor. Çin toplumunun tezatlarını, tüketim kültürünü ve dünyanın en kalabalık ülkesindeki kaynakların yanlış tahsisi üzerinden oluşturulmuş bir fotoğraf serisi bu.

Fransız sanatçı Alain Delorme, bunu şu şekilde ele alıyor; taşıyıcıların yüklendiği, gökyüzüne doğru tehlikeli bir biçimde yükselen tüketim malzemelerini birer totemmiş gibi gösteriyor. Su şişelerinden, kasalara, atık malzemelerden lastiklere birçok taşıyıcı strüktürler özenle oluşturulmuş.

Çin’in renkli, karmaşık ve tüketim çılgınlığına da tanıklık edecek türden fotoğraflar bunlar. Gelin beraber bu seriye göz atalım:

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...