Samsung’dan Bixby’i işlevsel hale getirecek yapay zeka yatırımı

Share

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, artık hemen her gün karşımıza çıkan yapay zeka için önemli bir yatırım da gerçekleştirdi. Bu sefer amaç Bixby‘i daha iyi hale getirmek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde yapay zeka (AI) geliştirmeleri için özel bir araştırma merkezi kuracağını duyduğumuz şirket, şimdi de Güney Kore şirketi Fluenty’i satın almış durumda. Bu girişimi almak için ne kadar ödediği söylenmeyen şirket, bu ekiple dijital asistan Bixby‘i daha iyi hale getirmeyi hedefliyor. Bildiğiniz gibin Siri’nin arkasındaki isimleri satın alıp oluşturduğu yapay zekalı dijital asistan Bixby hiç beğenilmiyor. Rakipleri karşısında adeta ezilen asistan, söylediklerinizi anlamakta dahi zorlanıyor. Bu noktada Fluenty‘nin kendi adını taşıyan sohbet botu bulunuyor. Anlık mesajlaşma yazılımlarıyla ya da bağımsız çalışan bu bot, AI altyapısını kullanarak söylenenleri analiz ediyor ve otomatik cevaplar üretebiliyor. Elbette bu satın alma sadece dijital asistan tarafında da sınırlı değil. Yeni şirketin sunduklarıyla diğer alanları da geliştirmek isteyen teknoloji devi, bu alanda büyük gelecek olduğunu iyi biliyor.

Samsung, yapay zeka atılımlarına devam ediyor

Gelecekte yapay zeka sistemleri her şeyden daha önemli hale gelecek. Otonom araçlarda olduğu gibi bu alana şimdi yapılacak sağlam yatırımlar, gelecekte milyar dolarlar olarak geri gelecek sistemler anlamına geliyor. Artık Fluenty‘nin 10 kadar çalışanı şirket bünyesinde görev yapacak ve şirketin yapay akıllı geleceğine yardım olacak. Umarız dijital asistan ilerleyen sürümleriyle çok daha akıllı hale gelir.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...