Rusya, Dünya Kupası’na hazırlanıyor

Share

2018 FIFA Dünya Kupası sırasında turistleri yerleştirmeden sorumlu MATCH Accommodation şirketinin Rusya Genel Müdürü Paul Whelan, Sputnik’e yaptığı açıklamada, maçların gerçekleşeceği kentlerde  meşhur uluslararası zincire ve kaliteli Rus zincirlere ait otellerin yanı sıra, pek çok kaliteli bağımsız otelin bulunduğunu söyledi.

Bu otellerin 3 ila 5 arasında yıldıza sahip olduğunu, fiyatların ise otellerin bulunduğu kentlere göre değiştiğini belirten Whelan, “Rusya’daki otel fiyatları, önceki turnuvalara ev sahipliği yapan ülkelere göre daha avantajlı. Rusya federal hükümeti fiyatları düzenleme yasasını kabul etti. Bunun benzeri Soçi’deki Kış Olimpiyatları için yapılmıştı. Bu yasada, otel odaları için belirlenen maksimum fiyat öngörülüyor” dedi.

‘KURA ÇEKİMİNDEN SONRA REZERVASYONLARDA ARTIŞ BEKLİYORUZ’

Rusya turnuvaya ev sahipliği yapma hakkını kazandıktan sonra ülkede binlerce yeni otel odasının inşa edildiğini söyleyen Whelan, kura çekiminden sonra otel rezervasyonlarında büyük artış beklediklerini kaydetti.

Şirketinin ayrıca FIFA yetkilileri, sponsorlar, gazeteciler, operatörler ve takımların konaklanmasından sorumlu olduğunu dile getiren Whelan, her bir takımın kendi antrenman tesisinde kalacağını belirterek, “Takımlar, 67 spor tesisinden birini seçebilecek. Hepsi ülkenin batısında, havalimanları yakınlarında bulunuyor” dedi.

Kura çekimi, 1 Aralık Cuma günü yapılacak. 2018 FIFA Dünya Kupası’nda oynama hakkını kazanan takımlar, hangi gruplarda yer alacaklarını ve hangi kentlerde oynayacaklarını öğrenecek.

Sputnik

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...