Seni çok sevmiştik Dawson’s Creek!

Share

Kabul etmek gerekir ki büyüme çağımıza eşlik eden efsane bir dizi vardı: Dawson’s Creek. Türk dizileri aşiretlere karışmış ve ağır törelerin altında ezilirken; Dawson’s Creek ilaç gibi gelmişti ruhumuza.

Sonuçta gençtik. Hatalar yapıyorduk. Olmayacak heveslere kapılıp en yakın arkadaşımıza aşık oluyor, kötü çocuklara/kızlara içimiz gidiyordu. Okula yeni gelen kıza sinir oluyor, arkadaşlarımızı elimizden aldığı için bileniyorduk. Ergenlik denilen şey başa belaydı, asiliğimiz tavan yapmıştı. Ailemize karşı gelmek, adeta hayat amacımızdı. Şu örneklerden anlaşılacağı üzere Dawson’s Creek gençliğimize ışık tutuyordu.

Katie Holmes’ün canlandırdığı Joey’nin yamuk gülümsemesini gördüğümüzde içimize bir huzur yayılıverirdi. Ergenlik sorunları gölün sularına karışıp uzaklaşıverirdi. Joshua Jackson’ın oynadığı Pacey’nin her şeye başkaldıran tavrı, içimizdeki kötü çocuğa selam gönderirdi. Ve Michelle Williams’ın oyunculuğunda hayat bulan kötü kız Jen… Joey’nin mutluluğunu elinden aldığını düşündüğümüz Jen’den hem nefret etmiştik hem de içten içe onun güzelliğini ve özgüvenini kıskanmıştık.

Cnbc-e’nin hayatımıza kattığı en nadide yapımlardan olan Dawson’s Creek’i bugün bile delicesine seviyor ve jenerik müziğini duyduğumuzda bugünden kopup eskilere dönüş yapıyoruz.
Dawson’s Creek’ten bu kadar bahsetmişken unutulmaz müziğini dinlememek olmaz diyerek, Dido’nun eşsiz sesinden o güzel jenerik videoyu şuraya ekliyoruz:

Not: Biz seni çok ama çok sevdik Dawson’s Creek…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...