Küçük, antika mutluluklar

Share

Minyatür sanatı Japonya’da binlerce yıllık bir geçmişe sahip. Klasik örnekler arasında bonsai ağaçları ve minyatür cep telefonları yer alıyor. Günümüzde ise minyatür sanatının geliştirilebilmesi için hemen hemen her şey uygun görünüyor.

Japon sanatçı Kiyomi, minyatür sanatıyla ilgili pek çok çalışma gerçekleştirmiş bir sanatçı. Bu çalışmalar kedi boyutundaki mobilyalardan, küçük yiyecek tabakalarına benzeyen çerezlere kadar birçok yeni form içeriyor. İki çocuk annesi olan Kiyomi, genellikle hobisine vakit ayırmak için gece 4’te uyanıyor.

Kağıt, tel ve plastik de dahil olmak üzere çeşitli malzemelerden yapılmış, inanılmaz derecede ayrıntılı minik çalışmaları ise 18. yüzyıl dünyasında bulabileceğiniz her şeyi içeriyor.

Kiyomi’nin antika figürler, endüstriyel dolaplar, sandalyeler, iplik makaraları, dikiş makası ve eski bir dikiş makinesi gibi tuhafiye eşyaları, küçük ayakkabı ve şapkalar içeren küçük bir giyim mağazası ve benzeri olmak üzere pek çok çalışması mevcut.

Küçük minik hamur işleriyle birlikte mini bir fırın bile minyatürlerinin arasında yer alıyor.

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...