Nokia 9’un çıkış tarihi sızdı

Share

Bütçe dostu yeni telefonu Nokia 2’yi ekim ayının sonunda resmiyete kavuşturan Nokia, yeni telefonlarını tanıtmak için gün sayıyor. HMD Global’ın orta-üst segment telefonu olacağı konuşulan yeni Nokia 6 (2018) ile amiral gemisi telefonu Nokia 9‘un çıkış tarihi internete sızdı.

Bir önceki modelde Qualcomm’un Snapdragon 430 işlemcisi yer alırken, yeni modelde Snapdragon 660 işlemcisinin kullanılacağı belirtiliyor. Bu yılın başında tanıtılan Snapdragon 660’nın 2,2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli bir işlemci olduğunu hatırlatalım. 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza telefonda yer alması beklenen diğer özellikler arasında. HMD Global’ın Nokia 6 ile birlikte yeni amiral gemisi telefonlarını da görücüye çıkaracağı konuşuluyor. Snapdragon 835 işlemcisinden  ve 4 GB RAM’den güç almasını beklediğimiz telefonun 5,5 inçlik QHD çerçevesiz bir ekranla gelmesi bekleniyor.

Merakla beklenen yeni Nokia modelleri ne zaman tanıtılacak?

64 GB veya 128 GB dahili hafızalı amiral gemisi telefonda 3,5 mm kulaklık girişinin olmayacağı belirtiliyor. Zeiss imzalı çift arka kameranın yer alacağı belirtilen telefonun IP68 sertifikasıya suya ve toza karşı da dayanıklı olacağı ifade ediliyor. Yeni modellerin 19 Ocak‘ta tanıtılacak etkinlikte gün ışığına çıkması bekleniyor. Telefonlarla ilgili yeni detaylar geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...