İyi bir sevgili olmanın 6 yolu

Share

Bu maddelere uyarsanız partneriniz harika bir sevgili olduğunuzu düşünecektir.

1- Hatanızı kabul edin. Her insan zaman zaman patlamalar yaşayabilir. Bu gayet normal bir durum. Bu öfkeyi sizi en iyi tanıyan ve affetmeye hazır olan sevgilinize yansıtmanız çok doğal. Akşam birlikte izleyeceğiniz filmin DVD’sini unuttuğu zaman ona bağırmaya kalktığınızda durun, kendinize gelin. Ve aslında neden gergin olduğunuzu açıklayın. En kötü ihtimalle filmi izlemek için bir gün daha bekleyeceksiniz. Sizi üzen şey bu değil.

2- Aynı zamanda en iyi arkadaşı olun. En ufak detaydan en büyük sorunlarına kadar… Güldüğünde, utandığında, üzüldüğünde, dertleşmek istediğinde her daim yanında olmalısınız. Her türlü sorunda ona destek olun. Yanınızda kendini güvende hissetsin. Ona inandığınızı ve sizi mutlu edebildiğini hissettirin. Kim böyle bir sevgiliye ‘hayır’ diyebilir ki?

3- Meşgul olduğunuzda bile onu öpmek için vakit ayırın. Daha makyajınızı yapmadınız ve ne giyeceğinize dair en ufak bir fikriniz yok… Ama siz işe geç kalma olasılığına rağmen ona sarılmayı ve sabah öpücüğü vermeyi ihmal etmeyin (Henüz dişlerinizi bile fırçalamadığınız için uzun bir öpücük yerine sıkı bir kucaklamayı tercih edebilirsiniz.)

4- Hasta olduğu zaman onu yalnız bırakmayın. İyi olduğunu söylemesine rağmen onu yalnız bırakmayın. Akşamki planınızı iptal edip siz de halsiz hissettiğinizi söyleyebilirsiniz. Ayrıca ona giderken yanınızda sıcak çorba götürmeyi ihmal etmeyin. Doktor olmayabilirsiniz ama onu çok mutlu edebilirsiniz.

5- Birlikte vakit geçirmenin ne kadar önemli olduğunu hissettirin. Keman ve mum ışığında yenen bir yemeğin romantik olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bir şişe şarabı bölüşüp çamaşırları yıkamak da eğlenceli olabilir. Birlikte kaliteli zaman geçirebilmeniz için her defasında abartılı bir program yapmanıza gerek yok.

6- Ona konuşması için baskı yapmayın. Kendini hazır hissettiğinde size neler hissettiğini anlatmaya başlayacaktır.‘Günüm fena değildi’ cümlesinin aslında ne anlama geldiğini hemen anlamalısın. ‘True Detective izleyebilir miyiz? Şu an konuşmak istemiyorum’

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...