Aydın’da optik illüzyonla tasarlanan üç boyutlu yaya geçidi

Share

Geçtiğimiz ekim ayında İzlanda’nın Ísafjörður şehrinde üç boyutlu optik illüzyonla tasarlanan yaya geçidi hizmete girmişti. Sürücüleri uyarmak adına üç boyutlu optik illüzyon kullanan geçit Ísafjörður şehrinin ardından Türkiye’de de kullanılmaya başlandı.

Ege Bölgesi’nin İzmir ve Manisa’dan sonraki üçüncü büyük ili olan Aydın’da üç boyutlu yaya şeridi uygulaması kullanıma sunuldu. Efeler sınırları içindeki Hürriyet Bulvarı’nda kullanılmaya başlanan üç boyutlu şerit, özellikle çocuklara karşı çok işe yarayacağa benziyor. Şu an için sadece Hürriyet Bulvarı’nda kullanılmaya başlanan üç boyutlu yaya geçidinin ilerleyen dönemde tüm il geneline yayılması bekleniyor. Sürücülerin çok daha dikkatli olmalarına imkan sağlayan üç boyutlu yaya şerit uygulaması aynı zamanda sürücülerin yavaşlamaalarına ve ardından durmalarına olanak tanıyor.

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan  üç boyutlu yaya geçidiyle ilgili açıklama

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yeni yapılan uygulamayla ilgili açıklamada bulundu. Yayaların güvenliğinin çok önemli olduğunu belirten Çerçioğlu şunları söyledi: “Birçok araç sürücüsü yaya geçitlerinde hızını azaltmayarak yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor Yaptığımız uygulamayla araç sürücüleri optik yanılsamayla yaya geçidine gelmeden önce hızlarını azaltıyorlar ve yayalara daha fazla dikkat ediyorlar. 3 boyutlu yaya geçidi uygulamasıyla yayalarımızın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...