Makyaj masası düzeni nasıl olmalı?

Share

Makyaj masasının olması kadar nasıl düzenlendiği de büyük bir öneme sahip. Tarzınızı yansıtacağınız makyaj masaları ile siz de hem yatak odanızda hem de yaptığınız makyajlarda fark yaratabilirsiniz.

• Makyaj masasının olmazsa olmaz ürünlerinden biri oturma alanıdır. Eğer rahatınıza düşkünseniz rahat bir puf ya da sandalye seçerek makyaj masası başında geçireceğiniz saatleri konforlu bir hale dönüştürebilirsiniz. Eğer yatak odanızda yeriniz dar ise puf seçmeniz çok daha akıllıca olacaktır.

• Eğer sizin için gösteriş önemliyse beyaz ve büyük bir ebatta tercih edeceğiniz makyaj masası sizi bu konuda tatmin edecektir. Tabii ki bu tercihi yaparken mevcut eşyalarınızın da rengini dikkate almalısınız. Eğer odadaki diğer eşyalar da açık bir renk tonuna sahip ise beyaz bir makyaj masası ortam için uygun olabilir. Eşyalarınız koyu renk ise koyu renk seçeceğiniz makyaj masanızı belirgin bir aydınlatma ile ışıl ışıl bir hale dönüştürebilirsiniz.

• Makyaj masanızın üzerinde fazlalık istemiyor olabilirsiniz. Oysa üzerine yerleştireceğiniz şık bir vazo ve içine koyacağınız yapay ya da canlı çiçekler, makyaj masanızın çok daha etkileyici bir görünüme sahip olmasına olanak tanır. Ruhunuza da iyi gelecek olan bu farklılığı mümkün mertebe denemenizde fayda var.

• Makyaj malzemelerinizin ne denli çok olduğu makyaj masası seçiminde büyük bir öneme sahip. Eğer çok fazla detay ürününüz bulunuyorsa çekmeceli makyaj masası seçmek sizin için çok daha doğru bir tercih olacaktır. Böylece ortada dağınık bir görüntüye sebebiyet de vermemiş olacaksınız. Detay ürünlerin çok daha fazla tozlanmaya sahip olacağını unutmayın. Eğer hemen her gün toz alan biri değilseniz çekmecelerinizin içinde saklayacağınız makyaj malzemelerinizin tozlanma ihtimalini de en alt düzeye düşürmüş olacaksınız.

• Eğer dekorasyonunuzun genelinde romantik bir tarz hakimse makyaj masanız mutlaka beyaz renge sahip olmalı ve pufunuzda işlemeler yer almalı. Makyaj masasının kenarında olabilecek taşlar da ayrıca bu romantizmi destekler türden olacaktır.

• Makyaj masasını odanıza yerleştirirken hem ışık hem de görüntüyü dikkate almalısınız. Eğer makyaj masanızın kendisinde yeterli aydınlatma söz konusu ise bu durumda yerinin daha belirleyici olması gerekiyor.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...