Instagram’ın ‘etiket takip’ özelliği devreye alındı

Share

Instagram‘ın geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan yeni etiket takip özelliği bugün herkes için kullanıma sunuldu. Popüler servisin kullanım yapısını değiştirecek özelliğe gelin yakından bakalım.

Facebook‘un sahibi olduğu Instagram, yeni özelliğiyle artık kişilerin istedikleri etiketleri takip etmesine imkan tanıyor. Normal kullanıcıları takip etmeye benzeyen süreç, kişilerin yeni fotoğraf ve videoları keşfetmesini hiç olmadığı kadar kolay hale getiriyor. Bu sayede ortak hobilere, tutkulara ve zevklere olan bağlantıyı güçlendiren servis, örnek olarak “#onthetable, #slime ve #floralnails” gibi etiketleri veriyor. Bir etiket içerisine girildiği zaman ona benzer diğer etiketleri de gösteren platform, takip edilen etikete atılan fotoğraf ile videoları ana akışa getiriyor. Bazı etiketlerde aynı anda milyonlarca fotoğraf paylaşıldığı göz önüne alındığı zaman bu çok kullanışlı görünmezken, burada en popüler içeriklerin öne çıkartılacağı belirtiliyor. Tahmin edebileceğiniz üzere takibe alınan etiketler istenildiği anda takipten çıkartılabiliyor.

Instagram, etiket takip sistemi çok popüler olabilir

Belirli alanlardaki içerikleri kesinlikle kaçırmamak isteyenler için çok güzel duran süreç, gizliliğe de önem veriyor. Yani takip ettiğiniz etiketler sadece sizi takip eden kişiler tarafından görülebiliyor. Herkese açık profillerde ise baktığınız kişinin hangi etiketi takip ettiğini açıkça görebiliyorsunuz. Bu sayede de etkileşim iyice artırılmış oluyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...