SpaceX, ilk defa kullanılmış roketle kalkış gerçekleştirdi

Share

Elon Musk‘ın geleceği gerçek kılan uzay şirketi SpaceX, bugün ilk defa bir NASA görevinde daha önce kullanılmış bir Falcon 9 ve Dragon ile kalkış gerçekleştirdi.

Bildiğiniz gibi SpaceX, daha önce de kullanılmış roketlerle başarılı kalkışlar yapmıştı. Bu altyapıyı bu sefer NASA’ın ISS (Uluslararası Uzay İstasyonu) kargo görevine getiren şirket, sürecin ilk bölümünü dakikalar önce sorunsuz şekilde tamamladı. CRS-13 adı verilen görev kapsamında ISS‘e 2 ton kadar erzak ve bilimsel malzeme teslim edecek Dragon kapsülünü yola çıkartan şirket, kalkışı Florida’da yer alan Cape Canaveral Hava Üssü‘nden yaptı. Kalkış görevini başarılı şekilde yerine getiren Falcon 9 ise dikey olarak kalktığı yere sorunsuz şekilde indirildi. Bu açıdan bir kez daha önemli bir başarının altına imza atıldı.

SpaceX sürecin maliyetini düşürmeye kararlı

İnsanoğlunu Mars’a götürmenin planlarını yapan SpaceX, yeniden kullanılabilir roketler ile çok ciddi maddi tasarruf sağlıyor. Roket kalkışlarını eskiye oranla çok daha ucuz hale getiren şirket, Elon Musk önderliğinde geleceği oluşturuyor. Yeni gönderilen Dragon’un önümüzdeki günlerde ISS’e kenetlenmesi bekleniyor. Herhangi bir sorun olmazsa burada yaklaşık bir ay kalacak Dragon kapsülü, yükü indirildikten sonra pasifik okyanusuna iniş yapacak.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...