Star Wars: The Last Jedi ve Rogue One arasındaki bağlantı ortaya çıktı

Share

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Star Wars: The Last Jedi ile Rogue One arasında direkt bir bağlantı olduğu ortaya çıktı. Dikkatli Star Wars hayranları tarafından fark edilen bu bağ herkesi şaşırtıyor.

Bildiğiniz gibi ana Star Wars hikayesinin dışında önceden yaşananları beyaz perdeye taşıyan filmler de karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilki Jyn Erso‘nun Death Star planlarını çaldığı Rogue One oldu. A New Hope’dan hemen öncesini anlatan film oldukça beğenilmişti. Görünen o ki Rogue One’ın aslında Star Wars: The Last Jedi ile direkt bağlantısı bulunuyormuş.

35 senelik bağlantı

Hatırlarsanız The Last Jedi boyunca isyankarların imparatorluktan kaçışına şahit olduk. Fakat bir türlü izlerini kaybettiremediler. Bunun nedeni ise hiperuzay takip sistemi adı verilen bir teknolojiydi. Peki bu teknolojik sistemin adını daha önce duymuş olabilir miyiz? Tahminleriniz doğru. Bu sistemin geliştirildiğine dair ilk ipuçları Rogue One’da yer alıyordu. Death Star planlarına erişmek isteyen Jyn Erso pek çok dosyayı karıştırıyordu. Bunlardan biri de hiperuzay takip sistemi hakkındaydı. Özetle Star Wars: The Last Jedi filminde izlediğimiz hikayenin temelleri Rogue One ile birlikte atıldı dersek, yanlış olmaz.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...