5X5: Şarap keyfine eşlik eden şarkılar

Share

Cuma akşamları aslında klasikleşmiş birer ‘şarap gecesi’dir. Haftanın yorgunluğu ve hafta sonunun başlangıcı, cuma akşamları içilen şarapla hem bir teselli hem de bir kutlamadır. Bu özel akşamlar, özellikle seçilen şarkılarla daha da güzel bir hale getirilebilir. Bir yudum şarap, bir yudum şarkı; işte en güzel ikili!

Madem ki yudum yudum içeceğiz şarkıları, o halde dikkatli olmakta fayda var. Önce bir tadına bakmak, sindirmek gerekir. Şöyle ki, İskoçya’daki Heriot Watt Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmanın sonucuna göre, içtiğiniz şarabın tadı, dinlediğiniz müziğe göre değişiklik gösteriyor. Yani şarkılar ne kadar güzelse, kadehlerdeki şarap da bir o kadar lezzetli hale geliyor.

Dolayısıyla, eğer mükemmel bir şarap keyfi düşlüyorsanız; mükemmel şarkılara odaklanmalısınız. Serinletici 5’te 5 kategorisinde bu hafta ‘şarabın yanına eşlik edecek’ güzellikte şarkılar yer alıyor!

Keyifli dinlemeler…

5- How deep is your love

4- Moliendo cafe

3- I just called to say i love you

2- Getting’ some fun out of life

1- Je L’aime je l’aime

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...