Ian McKellen: Sadece bir Gandalf var

Share

Sinemanın en fazla ilgi gören serilerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi’nin televizyona uyarlanacağı bir süre önce netleşmişti. O zamandan bu yana orijinal oyuncu kadrosundan farklı açıklamalar geldi. Ian McKellen ise olaya tamamen başka bir açıdan yaklaşıyor ve Gandalf karakterini başka kimseye emanet etmek istemediğini ifade ediyor.

Hatırlarsanız kasım ayında J.R.R. Tolkien’in yarattığı Orta Dünya’nın televizyona taşınacağı netlik kazanmıştı. Amazon tarafından geliştirilen bu projenin Game of Thrones’a rakip olacağı ifade edilmişti. Bu duyurunun ardından pek çok açıklamaya şahit olduk. Yüzüklerin Efendisi serisinde yer alan oyuncular bu gelişmeden pek memnun kalmamıştı. Gandalf’a hayat veren Ian McKellen ise olaya başka bir açıdan bakıyor.

“Başka bir Gandalf diyerek ne demek istiyorsun? Henüz Gandalf’ı yeniden canlandırmaya evet demedim çünkü teklif eden olmadı. Bu karakteri başka birinin canlandıracağını mı söylemek istiyorsun? Gandalf’ın 7 bin yaşında olduğunu hatırlatırım. Ona hayat vermek için çok yaşlı olduğumu düşünmüyorum.”

Doğrusu bizler de Ian McKellen’dan başka bit Gandalf hayal edemiyoruz. Fakat henüz Yüzüklerin Efendisi dizisinin neyi anlatacağı netlemiş değil. Yani hikayede Gandalf’ı görmeme ihtimalimiz de var. Ancak eğer onu göreceksek rolün yeniden McKellen’a teklif edilmesi herkesin tercihi olur.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...