2017’de Netflix’te sabırsızlıkla izlenen 10 dizi

Share

Bir yılı kaparken Netflix de izleme alışkanlıklarımızı bizlerle paylaştı. Hangi dizilere arkadaşlarımızla beraber başlayıp sabırsızlıkla kendimiz devam ettik dersiniz?

Netflix keyfine varmak için illa yanınızda birileri olmak zorunda değil. Ancak dizi keyfi paylaşacak ve tartışacak biri olduğunda şüphesiz daha eğlenceli oluyor. Nitekim ev arkadaşınızla, sevgilinizle ya da eşinizle başladığınız dizinin bir sonraki bölümünü iple çekiyor olabilirsiniz. Ancak birlikte başlanan diziler için ne yazık ki ortak boş zaman gerekiyor. Haliyle bazen yeni bir bölümü iple çekerken bir yandan da sabırla partnerinizi beklemek zorunda kalabiliyorsunuz. Ancak bazı diziler var ki sabır dinlemiyor. Netflix’in bizlerle paylaştığı listede ise bu dizileri sıralıyor. Gelin beraber başlanıp, sabırsızlıktan yalnız devam edilen diziler hangileriymiş bir bakalım.

1. Narcos

Listenin en başında uyuşturucu imparatoru Pablo Escobar’ın hayatından esinlenen Narcos yer alıyor. Tüm dünyada kısa sürede popüler olan dizi, Türkiye’de de hatırı sayılır boyutta bir hayran grubuna sahip. Dünyanın en ünlü uyuşturucu kartelini televizyona taşıyan yapım 3. sezonla beraber Cali kartelinin iç dünyasını anlatmaya başlamıştı. Şimdi tüm tehditlere karşı 4. sezonu duyuran Narcos uyuşturucu dünyasının tehlikeli yönlerini anlatmaya devam edecek gibi görünüyor.

2. Black Mirror

3. sezonla beraber Netflix’e geçiş yapan Black Mirror her bölümde yayınladığı farklı hikayelerle izleyiciyi ekran başına kilitliyor. Konu bütünlüğü olmadığı için bölümleri ayrı ayrı izlemek de mümkün oluyor. Black Mirror, teknolojiyle evrilmiş distopik hikayeler anlatıyor. Korkutucu ve rahatsız edici hikayelerin yer aldığı dizide teknolojinin karanlık yüzüne şahit oluyoruz. Black Mirror’ın 4. sezonu 29 Aralık’ta yayınlanacak.

3. Stranger Things

Netflix’in bir başka sevilen dizisi Stranger Things, bir sonraki bölümünü izlemek için bekleyemediğimiz diziler listesinde üçüncü sıraya oturuyor. Ekim sonu 2. sezonu yayınlayan dizi şimdiden 3. sezonu sabırsızlıkla bekletenlerden. Hawkins kasabasındaki tuhaf olayları konu alan dizinin ilk sezonunda kaybolan Will Byers’ı bulmak için ellerinden geleni yapan arkadaşları süper güçleri olan başka bir çocukla karşılaşır. Kendini Eleven olarak tanıtan çocukla kısa sürede arkadaş olan ekip, Will’i kurtarma macerasına gözü kapalı atlar. Üstelik bu macerada yalnız da değillerdir.

4. Sense8

Çevrim içi yayın platformunun en ses getiren yapımlarından biri olan Sense8, Wachowski Kardeşler’in ellerinde şekillenen etkileyici dizilerden. Dünyanın dört bir yanına dağılmış 8 yabancının aslında birbirleriyle bağlantılı olduğunu keşfetmesiyle ilerleyen hikayenin ömrü ise ne yazık ki sadece 2 sezon sürdü. Netflix’in herkesi şaşırtan ve bir o kadar da üzen kararıyla, yüksek bütçe sebep gösterilerek iptal edilen dizi için bir final bölümü yayınlanacak.

5. House of Cards

İzleyiciyi politik oyunların tam ortasına götüren House of Cards, Netflix dendi mi akla gelen ilk 3 diziden biri olabilir. Listeye 5. sıradan giriş yapan House of Cards için de ne yazık ki yolun sonuna geldik. Kevin Spacey’nin baş rolünde yer aldığı yapım son bir sezonla final yapmaya karar verdi. Bu kararın alınmasındaki sebep ise Spacey’nin ortaya çıkan taciz skandalı. Underwood’ların politik oyunlarını ekrana taşıyan dizi son sezonda Claire Underwood üzerine yoğunlaşacak. Spacey ise elbette kovuldu.

6. 13 Reasons Why

Adını hızlı bir şekilde duyuran 13 Reasons Why (Ölmek için 13 Sebep) aslında bir kitap uyarlaması. Hannah Baker’ın intiharının ardındaki sır perdesini aralayacağınız dizide anlatıcı bizzat Hannah’ın kendisi. Ölmeden önce kasetler dolduran Hannah’ın, ölümü arkasındaki sırlar açığa çıkabilecek mi dersiniz? Her bölümün sonunda “Bir bölüm daha” diyeceğiniz bir dizi 13 Reasons Why.

7. Ozark

Bir başka suç dizisi olan Ozark, merakımızı cezbedenler arasında yer alıyor. Missouri Ozarks’a taşınan bir finans danışmanının, yaşadıklarını anlatan dizide ana karakterimiz bir uyuşturucu patronunu memnun etmek için para aklamak zorundadır. 5 yıl süresi olan danışmanın aklaması gereken meblağ ise 500 milyon dolardır.

8. MINDHUNTER

Mindhunter ne yazık ki aslında biraz kıyıda köşede kalmış Netflix yapımlarından. Ancak keşfedenlerin de bölümleri arka arkaya dizdiği ortada. 70’lerin sonunda iki FBI ajanını başrole taşıyan dizi farklı bir bakış açısı sunuyor. Kriminal suçlara psikolojik açıklama getirmeye çalışan iki eğitimci ajanın çözümleme çabası canilerle empati kurma zorunluluğu getirir. Gerçek canilerin beynine girmekse korkutucu olmanın yanı sıra pek de kolay olmayacaktır.

9. Star Trek Discovery

Star Trek Discovery’nin bu listede yer almasına açıkçası şaşırdık çünkü dizi çevrim içi yayın platformunun haftalık yayınları arasında yer alıyor. Yani öyle tek seferde tüm bölümleri yayınlanmıyor. Sezonu henüz tamamlamayan dizinin 2018’de de bölümleri gelmeye devam edecek. Star Trek hayranlarını hedefine alan yapım yüzyıllık sessizliğin ardından Federasyon ve Klingon İmparatorluğu arasındaki savaşla başlıyor. Çatışmanın merkezinde ise gözden düşmüş bir Yıldız Filosu subayı yer alıyor.

10. Marvel’s The Defenders

Marvel yapımları da çevrim içi yayın platformunun en sevilenleri arasında yer alıyor. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve son olarak Iron Fist’i bir araya getiren yapım daha başlangıç niteliğinde. New York’u kurtarmak için bir araya gelen kahramanların Defenders’ı oluşturmasına tanık olacağınız dizinin yeni sezonu da yolda.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...