Çam ağacı kurabiye

Share

The Grand Tarabya Oteli pastane danışmanı şef Berfe Tümen’den yılbaşı için nefis bir kurabiye tarifi…

Malzemeler:
2 su bardağı un
1/4 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı toz zencefil
50 gr margarin ya da tereyağı

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurarak hamur haline getirin. İnce bir şekilde açıp farklı boyutlardaki yıldız kalıpları ile kesin. 160 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra aynı yıldız kalıplarıyla şeker hamurunu keserek kurabiyelerin üzerine yerleştirin. En büyükten küçüğe doğru üst üste yerleştirerek çam ağacı görüntüsü verin.

Katların birbirlerine yapışması için ‘icing’ kullanabilirsiniz. Bunun için bir yumurtanın beyazını köpük olana kadar çırpıp içine yavaş yavaş 1 bardak pudra şekeri eleyin. En sonunda bir çay kaşığı limon suyu ekleyerek karıştırın. Bu karışımı üst üste dizerken orta kısma sürerseniz kurabiye ağacınızı devrilmekten kurtarabilirsiniz.

EvBahçe / Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...