Opera’dan ‘gizli madenciliğe’ darbe!

Share

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından Opera, yayınlanan 50. beta sürümüyle birçok kullanıcıyı memnun edecek bir özellik kazandı.

Dijital para birimi bitcoin’in inanılmaz yükselişi, herkesin bir anda bu alana yönelmesine neden oldu. Bu doğrultuda da bazı internet siteleri gizli olarak sisteminizden madencilik yapmaya başladı. Giriş yaptığınız zaman siz farkına varmadan işlemcinizi madencilik sürecine dahi eden bu sitelere, Opera‘dan sağlam bir cevap geldi. Kısa süre önce 50. beta sürümü yayınlanan tarayıcı, NoCoin isimli çok faydalı bir özelliği beraberinde getiriyor. Kullanıcıların seçimiyle aktif edilen bu özellik, arka planda çalışan dijital madencilik kodlarını engelliyor. Bu da internet sitelerinin sizden habersiz sisteminizi kullanmasını önlüyor. Testler bittikten sonra tam sürüme de gelecek özellik, bu tarz işlerin artacağı göz önüne alındığı zaman çok mantıklı ve gerekli görünüyor.

Opera madencilere göz açtırmayacak

Bu sistemleri yerleşik reklam engelleme sistemiyle ortadan kaldıran Opera, en çok geliştirilen internet tarayıcıları arasında başı çekiyor. Ayrı olarak yeni jenerasyon sürümleri de tasarlanan tarayıcı, mutlaka şans verilmesi gereken seçenekler arasında yer alıyor. Tam sürümü beklemek istemeyeler ise beta sürüme direkt olarak buradan ulaşabiliyor. Daha önce bilgisayarınızın madencilik amacıyla kullanıldığı hiç fark ettiniz mi?

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...