Lada, Niva ile Türkiye’ye Dönüyor

Share

İki yıllık dolambaçlı serüvenin sonrasında resmi kaynaklardan yapılan duyuruyla Lada’nın Türkiye’ye dönüş tarihi netleşti.

Bulunduğu pazarlarda binek ve SUV modelleriyle kullanıcılarla buluşmaya devam eden Lada‘nın yılan hikayesine dönen Türkiye’ye dönüş süreci nihayet artık netlik kazandı. İlk olarak 2015 yılında ortaya çıkan geri dönüş haberlerine rağmen bir türlü piyasaya giriş yapamayan ve diplomatik krizler sebebiyle süreci iyice uzayan Lada atılımı resmi siteden yapılan duyuruyla net bir takvim üzerinden duyuruldu. Kaynakları üzerinden Ocak 2018‘den itibaren Türkiye’de kullanıcıların karşısına çıkacağını duyuran Lada, akıllı bir atılımıyla dönüşünü en fazla sevilen modeliyle gerçekleştirecek.

Lada’nın Türkiye pazarında ilk sunacağı model, geçtiğimiz nisan ayında 40. yıl özel sürümüyle karşımıza çıkan Niva olacak. 3 ve 5 kapılı sürümlarıyla satışa sunulacak olan Niva’nın motor bölümünde, özel sürümde de gördüğümüz Euro 6 standartlarında 83 beygirlik 1.7 litre benzinli ünite görev yapacak. Dört tekerlekten çekişli olarak satın alınabilecek olan Niva’nın sonrasında binek modellerini de getirebilmesi gündemde olan markanın şimdilik diğer bütün atılımleriyse henüz açıklanmış değil. Fiyat ve hangi kentlerde yetkili satıcıların bulunacağı ile ilgili bilgiler ise henüz açıklanmış değil.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...