Xiaomi Mi 7 yüz tanıma iPhone X’e rakip olacak

Share

Xiaomi Mi 7 yüz tanıma özelliğine sahip en yakın Android akıllı telefonu olabilir. MyDrivers raporuna göre, Apple gibi Xiaomi’nin de parmak izi sensörünü ortadan kaldıracağını ve yerine yüz tanıma özelliğini getireceğini iddia ediliyor.

Söylentilere göre, Xiaomi Mi7, Galaxy S9 ve LG V30 gibi modellerin de Snapdragon 845 ile üretileceği söyleniliyor. Ayrıca diğer bir söylentiye göre Xiaomi, şimdiye kadar yeni ve gelişmiş parmak izi okuyucusu teknolojisine sahip akıllı telefonları tanıtmak istemiyor. Bunun nedeni ise şirketin 3D yüz okuma teknolojisine odaklandığı iddia ediliyor.

Peki Xiaomi Mi 7 Yüz Tanıma özelliği doğru bir karar mı?

Günümüzde şimdiye kadar sadece iPhone X‘de yüz tanıma özelliğine sahip bir 3D algılama çözümüne dayalı yüz tanıma özelliği bulunuyor.

Daha öncede Android işlemcili telefonlarda yüz tanıma teknolojisi vardı fakat apple gibi gelişmiş bir yapıya sahip olmadığı biliniyor. Amiral gemisi olarak adlandırdığımız akıllı telefonlar sınıfı, teknoloji yarışında diğer markalarla yarışmak adına farklı kararlar alabiliyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...