Armutlu sıcak kek

Share

Lezzetli bir keke kim hayır diyebilir ki?

armutlusicakkek

Malzemeler
3 orta boy armut
75 g toz şeker
80 ml su
Yarım tatlı kaşığı tarçın
125 g tereyağı
4 yumurta akı
160 g pudra şekeri
50 g un
120 g toz badem
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için
Çırpılmış krema
Pudra şekeri

Armutların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve çekirdek kısımlarını oyarak çıkartın. Toz şeker ve suyu sos tenceresinde kaynatın. Armutları ve tarçını ekleyip armutlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Armutları şuruptan çıkartıp soğumaya bırakın.

Altı adet büyük boy muffin kalıbını yağlayın. Tereyağını eritin. Yumurta aklarını mikserle iyice çırpın. Tereyağı, pudra şekeri, un, toz badem ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırın. Pişirdiğiniz armutları içlerine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Bu arada armut şurubunu 5 dakika kaynatın.

Keklerin üzerine şerbet gezdirip, krema ya da pudra şekeri ile sıcak servis yapın.

Lezzet / Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...