Sony Xperia XA2 ve XA2 Ultra tanıtıldı

Share

Las Vegas’da düzenlenen CES 2018 kapsamında Sony yeni modellerini tanıtıyor. Yenilenen tasarım diliyle birlikte karşımıza çıkan Sony, Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra modelleri üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Sony’nin CES 2018 kapsamında tanıttığı yeni tasarım diline sahip olan modeller Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra, genel Sony çizgisinden uzaklaşmıyor. Yan taraflardaki çerçevelerin iyice inceltildiği modellerde üst tarafta çerçevelerse rakiplerine kıyasla hala oldukça kalın.

Donanıma baktığımızda ise Sony MediaTek yerine Qualcomm ile çalışmayı tercih etmiş ve Snapdragon 630 işlemciyi her iki modelde de kullanmış. Xperia XA2 modelinde 5,2 inç büyüklüğünde 1080p ekran yer alırken 3 GB RAM ve microSD kart destekli 32 GB dahili hafıza ona eşlik etmiş.

Kamera tarafında ise 23 Megapiksellik ana kamera ve 8 Megapiksellik ön kamera kullanılmış. Model gücünüyse 3300 mAh kapasiteli bataryadan alıyor.

Xperia XA2 Ultra ise 6 inç büyüklüğünde yine 1080p ekran kullanılmış. Bunun yanında 4 GB RAM ve microSD kart destekli 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Arka tarafta yer alan 23 Megapiksel kameraya 16 Megapiksel + 8 Megapiksellik çift ön kamera eşlik ediyor. Model gücünüyse 3580 mAh bataryadan alıyor.

Şubat ayından itibaren satışa sunulacağı söylenilen her iki modelde Android 8.0 Oreo ile çalışıyor. Modellerin fiyatları ise henüz açıklanmadı.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...