Google, çalınan bisikletlerinin peşine düştü

Share

Google’ın şu sıra başı kaybolan bisikletleriyle ciddi anlamda dertte. Mountain View’da bulunan dev kampüsten kaybolan yüzlerce bisikletin nereye gittiğini araştıran Google, bisikletleri bulmak için 30 kişiyi işe aldı, sokak sokak bisikletlerini arıyor.

Closeup of a Google Bike, with a Google staff member approaching in the background, at the Googleplex, headquarters of Google Inc in the Silicon Valley town of Mountain View, California, April 7, 2017. (Photo via Smith Collection/Gado/Getty Images).

Google şu sıra kaybolan bisikletlerinin peşinde; dev kampüsünde bulunan bisikletlerin 100 ila 250 kadarının kaybolduğu sanılırken, bisikletlerin nerede olduğu merak konusu oldu. “Gbike” adı verilen 1.100 tane bisiklet bulunduruyor.

Kentte yaşayanlar, kendileri için uygun olduğunda, Belediye Başkanı Ken Rosenberg de dahil olmak üzere bir “Gbike”ı “ödünç almak” için kendilerini özgür hissettiklerini belirtirken, 68 yaşındaki Sharon Veach isimli vatandaş ise yaptığı açıklamada durumu “dostça bir jest” olarak nitelendiriyor ve kendisinin de bazı geceler bisikleti kullandığını söylüyor.

Google, bisikletlere GPS yerleştirerek Gbike kayıp oranını yavaşlatmaya çalıştıysa da bazı bisikletlerin Meksika sınırına kadar gittiğini gördü. Şimdi ise dev şirket 30 kişiyi bisikletleri için görevlendirerek bisikletlerin kampüsten uzaklaşmamasını sağlayacak.

Hürriyet

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...