İlk kadın ‘Doctor Who’ nefes kesen bir giriş yaptı

Share

Noel özel bölümünde 12. Doktor Peter Capaldi’nin yanısıra diziyi yeni kuşaklara sevdiren yazar-yapımcı Steven Moffat’ın da veda etmesiyle ‘Doctor Who’ gerçek bir rejenerasyondan geçti. Temmuzda açıklandığı üzere doktorun ilk kez bir kadında vücut bulmasını canlandırmak da Jodie Whittaker’a nasip oldu.

MOFFAT YERİNE CHIBNALL

​’Twice Upon A Time’ isimli bölümün finalinde Capaldi’nin dönüşümü Whittaker’ı ortaya çıkardı. Dizinin yeni yazar-yapımcısı da Broadchurch dizisinin yaratıcısı Chris Chibnall oldu.

KUZEYLİ AKSANIYLA

​Zaman Lordu kariyerine ”Asla zalim olma, asla alçak olma, daima hatırla, nefret aptallıktır, sevgi ise bilgelik” sözleriyle veda eden Capaldi’yi gözleri yaşlı uğurlayan dizinin hayranları, finalde kısa süre gözüken Whittaker’ın girişini coşkuyla karşıladı. Whittaker’ın klasik İngiliz aksanıyla değil de kendi kuzeyli Yorkshire aksanıyla konuşması da övgü kazandı.

​’KORKSAK DA DEĞİŞECEĞİZ’

Sosyal medya paylaşımlarında Peter Capaldi’ye teşekkür yağarken ”Bize değişimden korkmanın sorun olmadığını gösterdiğin için de teşekkürler” diyenler oldu. ‘Peter’ın harika döşümünün Jodie ile muhteşemleştiği’ belirtilirken George Aylett ”Seni özleyeceğiz, Peter Capaldi. Ama Jodie Whittaker’ın bu rolün üstesinden nasıl geleceğini merakla bekliyoruz, o ne girişti o” diye yazdı.

‘DÜNYA DA DİZİ DE DEĞİŞTİ’

​Yazar Stewart Bint (AuthorSJB) ”Kasıp kavuran duygusallıkta bir muharebe alanıydı. Peter için mükemmel bir veda şarkısı ve Jodie için parlak bir giriş. İlk Doktor’un repliklerinden beri dünyanın nasıl değiştiğini ve dizinin de dünyayla birlikte nasıl değiştiğini görüyoruz. Kesinlikle büyüleyici” diye tweetledi.

FEMİNİST TERCİH

​35 yaşındaki Whittaker, kadın ‘Doctor Who’yu oynadığı için heyecanın ötesinde duygular içinde olduğunu, bir feminist olarak rolün kendisine teklif edilmesinden gurur duyduğunu belirtti.

Sputnik

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...