5X5: Vaya Con Dios şarkılarında kaybolmak

Share

Vaya Con Dios yıllardır bıkmadan usanmadan dinlediğimiz bir grup. Müzikleri Tanrı vergisi, bu konuda anlaşalım. Şarkılar da sözleri de sizi alıp bambaşka diyarlara götürebiliyor. Ne kadar çok yaşanmışlığınız var ise bu şarkıların kara deliğinde kaybolma ihtimaliniz o denli yüksek. Çünkü bu buram buram ‘hayat’ kokan şarkıların girdabında sürüklenmek, herkese nasip olmaz.

Kaybolmanın yanı sıra kendinizi bulmanız da mümkün Vaya Con Dios şarkılarında. Derin ve uzun süreli bir uykudan da uyanabilirsiniz birkaç ritmin arasında. ‘Louie için ağlamayın kızlar, o sizin için ağlamazdı’ gibi acımasız gerçeklikle bezenmiş şarkı sözlerinden tutun da, sizi davetkar dans gecelerine sürükleyen uçsuz bucaksız ezgilere kadar, önünüzde uzun bir yolculuk var.

Serinletici 5’te 5 kategorisinde, sizlere bu güzel yolculukta eşlik etmesi için 5 güzel Vaya Con Dios şarkısı seçtik. Keyifli dinlemeler…

5- Don’t cry for Louie

4- What’s a woman

3- I don’t want to know

2- Ain’t no love in the heart of the city

1- Nah neh nah

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...