10 adımda yenilenin

Share

Hayattan daha fazla zevk alabilmek, daha sağlıklı, enerjik ve mutlu olabilmek sandığınızdan çok daha kolay…
Bir haftalığına beslenme günlüğü tutun: Beslenmenize dair tutacağınız bir günlük, belki de hiç farkında olmadığınız bir gerçeği ortaya çıkarır. Örneğin bu günlük sayesinde yeterince meyve ve sebze yemediğinizi fark edebilirsiniz.

Tam olarak doymayı beklemeden yemek yemeyi kesin: Yemeği yavaş yiyin ki sindirim sisteminiz yeterince çalışmaya vakit bulsun. Ayrıca karnınızı yüzde 80 oranında doyurmak kilo almanızı da engeller.

Tuzu azaltın: Yediğiniz her şeyde tuz kullanmaktan ve yoğun tuz içeren hazır yiyeceklerden kaçının.

Jimnastik tekniklerinizi yeniden gözden geçirin: Ne kadar uzun süre jimnastik yaptığınız çok önemli değil, önemli olan doğru şekilde yapıp yapmadığınız.

Dik durun: Güzel ve dik bir duruş, kendinize güvenli görünmenizi sağlar. Bir yere girerken başınızı yukarı kaldırın, omurganızı dikleştirin ve omuzlarınızı geri atın. Hem bu sayede daha kolay nefes alacağınız için heyecanınız azalır ve daha pozitif görünürsünüz.

Kemiklerinizi koruyun: İçine bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bal koyduğunuz bir bardak ılık su içerseniz, kemiklerinizin yediğiniz besinlerden daha fazla kalsiyum almasını sağlarsınız.

Güne temizlikle başlayın: Her sabah kahvaltıdan önce, içine yarım limon sıkılmış bir bardak ılık su için. Bu, karaciğeri temizleme özelliğiyle sizi güne hazırlar.

Cep telefonunuzla daha az konuşmaya çalışın: Elektro manyetik radyasyona tabi kaldığınız zamanı da azaltmış olursunuz.

Vücudunuzu dinleyin: Kendinizi fazla yormamaya ve özellikle kötü hissettiğiniz günlerde evde dinlenmeye çalışın.

Günde beş öğün yiyin: Daha az ama sık yiyerek daha çok enerjiye sahip olursunuz. Ayrıca bu sayede, üç öğün yemek yiyerek yakacağınızdan daha fazla yağ yakar, dolayısıyla kilo da verirsiniz.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...