Mars’ta buz tabakası olabilir

Share

Mars araştırmalarında kaşiflerin yoğunlaştığı öncelikli konu bir su veya buz tabakası bulabilmek. Mars araştırmalarında rastlanan buz tabakası kurulabilecek koloniler için umut ışığı oldu.

Kızıl Gezegen göründüğü kadar kuru bir araziye sahip olmayabilir. NASA ve Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırması (USGS), gömülü buz tabakalarının dikey yapısını ve kalınlığını analiz etmek için Keşif Orbiteri (MRO) araçlarını kullandı. Kızıl Gezegen’in geçmişinin detaylı bir kaydını tutan ve gelecekteki insan kaşiflerine kolayca erişilebilen bir su kaynağı sağlayabilecek buz tabakası gözlemlendi.

Buz parçalarının bazıları kalınlığı 90 m’den fazla olduğu ve bu sudaki kirlilik miktarının çok az olabileceği belirtiliyor.

Kızıl Gezegen’deki buz tabakaları, Kızıl Gezegen’in geçmişi hakkında bilgiler verebilir. Ayrıca gelecekte Kızıl Gezegen’i ziyaret edecek kaşiflere veya yerleşecek olan kolonilere yaşamsal faaliyetleri sürdürebilmek için yardımcı olabilir. Yapılacak diğer araştırmalarda da bu buz tabakalarına yoğunlaşılması planlanıyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...