Diyet yanlışlarına dikkat

Share

Her detaya dikkat ettiğiniz halde kilo veremediğinizi düşünüyorsanız yaptıklarınızı bir kez daha gözden geçirin. Çünkü yerleşmiş klişeler ya da bilgi yanlışları diyetinizi baltalıyor olabilir…

YEMEKTEN SONRA KAHVE İÇMEK DİYETİ BOZAR
Uzmanlar yemeğin üzerine kahve içmenin yemeğin sindirilmesi açısından hiçbir sıkıntı yaratmadığını dile getiriyorlar. Yemeğin üzerine kahve içerseniz ekstra tatlı bir şeyler yemek istemezsiniz. Sağlıklı olması için kafeinsiz kahveyi tercih edin. Bu içecek, sindirim sisteminizi de düzenler. Bunu alışkanlık haline getirirseniz vücudunuz şeker ihtiyacını hissetmez ve siz de ekstra kalorilerden kurtulursunuz.

ATIŞTIRMAK KİLO ALDIRIR
Araları uzatarak beslenmektense özellikle öğün aralarında sağlıklı atıştırmalar almak ve böylece uzun süre aç kalmanın önüne geçmek, dengeli bir diyetin temelini oluşturuyor. Bunun için yanınızda kuruyemiş çeşitleri ve bir meyve taşıyın. Eğer bunu yapamıyorsanız, evde ya da ofiste gözünüzün önünde olacak her yere bu atıştırmalıklardan bırakın. Unutmayın bunları görmek, size öğün aralarında atıştırma saatinizin geldiğini hatırlatacaktır.

SIKI EGZERSİZDEN SONRA İSTENİLEN YENEBİLİR
Spor yapanlar, egzersiz süresince harcadıkları kalori değerlerini hesaplayıp bunun verdiği rahatlıkla egzersiz sonrası büyük porsiyonlarda yemek yemeye meyillidirler. Egzersiz sonrası açlık hissederseniz krakerin üzerine yer fıstığı ezmesi sürerek yiyebilirsiniz.

KAHVALTI YAPMAYARAK KİLO VERİLEBİLİR
Teksas Üniversitesi’nde diyet yapan 900 kişi üzerinde yapılan son çalışmalarda, sabah yenilen yiyeceklerin kalori değerlerinin tamamının gün içinde tüketildiği ortaya çıkmış. Bu nedenle kahvaltıda, sağlıklı olan her şey tüketilebilir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...