The Cranberries’in solisti Dolores O’Riordan hayatını kaybetti

Share

İrlandalı müzik grubu The Cranberries’in solisti Dolores O’Riordan’ın 46 yaşında hayatını kaybetti.

“Zombie” isimli parçayla 90’lı yıllara damgasını vuran The Cranberries grubunun solisti Dolores O’Riordan’ın 46 yaşında, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunduğu esnada aniden hayatını kaybettiği belirtildi.

O’Riordan’ın yayıncısı, müzisyen veThe Cranberries’ten ekip arkadaşlarının kısa bir sürekliğine yeni albüm kayıt çalışmaları için Londra’da olduğunu belirterek, O’Riordan’ın ailesinin şu anda “yıkılmış” bir durumda olduğunu ve bu zor zamanda özel yaşamlarına saygı duyulmasını istediklerini söyledi.

İrlandalı rock yıldızı son dönemde D.A.R.K. isimli rock grubuyla da birlikte çalıştığı ve O’Riordan’ın cansız bedeninin Londra’daki otel odasında bulunduğu ifade edildi. O’Riordan’ın ölüm sebebi hakkında bir açıklama yapılmazken incelemelerin devam ettiği açıklandı.

The Cranberries son albümünü 2017 yılının başında çıkarmış, fakat ABD ve Avrupa turnelerini O2Rioardan’ın olumsuz sağlık koşulları nedeniyle iptal etmişti.

Grup yaptığı açıklamada , O’Riordan’ın ‘devam eden sırt probleminden’ dolayı acı çektiğini ve doktorların ona yaklaşan konserlerini iptal etmesini tavsiye ettiğini bildirmişti.

O’Riordan ise geçen yıl 2015 yılında kendisine bipolar bozukluk tanısı konulduğunu ve kariyeri boyunca depresyonla mücadele ettiğini asöylemişti.

O’Riordan son sosyal medya paylaşımını 20 Aralık’ta yapmıştı:

“Herkese Merhaba, Dolores burada. Çok iyiyim! Hafta sonu aylarca uğraştığım çalışmam nihayet bitti, New York’taki, Bilboard yıllık personel tatilinde grubum ile birkaç performans sergilendim. Gerçekten çok sevdim. Tüm hayranlarımıza mutlu yıllar dilerim.”

DOLORES O’RIORDAN KİMDİR?

6 Eylül 1971’de İrlanda’nın Limerick kentinde doğan, Dolores O’Riordan’ın tam adı Dolores Mary Eileen O’Riordan’dır. İrlandalı şarkıcı ve söz yazarı Dolores O’Riordan, The Cranberries’in dünya çapında başarı ve ün kazanmasında 13 yıl boyunca başroldeydi. İlk solo albümü Are You Listening? Mayıs 2007’de çıkmıştır. Zombie şarkısıyla da dünya çapında ününe ün katmıştır.

1989-2003: THE CRANBERRIES KARİYERİ

Dolores O’Riordan 1990 yılında The Cranberry Saw Us grubuna solist olarak seçildi. Grubun adı daha sonra The Cranberries olarak değiştirilmiştir. Grubun diğer elemanları Noel Hogan, Mike Hogan ve Fergal Lawler’dır.

Yayınlanmış beş albümleri bulunmaktadır: Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? (1993), No Need to Argue (1994), To the Faithful Departed (1996), Bury the Hatchet (1999) and Wake Up and Smell the Coffee (2001), grup dağılmadan önce bir best of Stars – The Best of 1992 – 2002 (2002). Grup 2009 yılında tekrar birleştikten sonra 2012 yılında Roses albümünü çıkardılar.

O’Riordan 90’larda sürekli değişen saç rengi ve şekilleri ile tanındı. Ayrıca sahne performanslarını genelde çıplak ayakla yapardı.

2003-2008: SOLO KARİYER

O’Riordan 2003’te Örümcek Adam 2’de kullanılmak üzere Black Widow’u yaptı ancak bu şarkı filmde kullanılmadı. Bu şarkı daha sonra ilk solo albümü olan Are You Listening?’de yer aldı. 2004’te İtalyan sanatçı Zucchero’nun Zu&Co. albümünde Pure love adlı şarkısında birlikte çalıştılar. Ayrıca sanatçı aynı yıl bestekâr Angelo Badalamenti ile Angels Go The Heaven isimli parçayı da içeren Evilenko üzerinde çalıştı. 2005’te Jam & Spoon albümü Tripomatic Fairytales 2003’teki “Mirror Lover” şarkısında konuk sanatçı oldu.

O’Riordan’nın ilk solo albümü Are You Listening? 2007’de yayınlandı.2009 yılında ise No Baggage adlı ikinci solo albümünü çıkardı.

2009-GÜNÜMÜZ: THE CRANBERRIES İLE TEKRAR

Grup 2009’un sonlarına doğru tekrar bir araya gelip, turneye çıkmıştır. Ayrıca bu konserlerden biri İstanbul, biri de İzmir-Çeşme’dedir.

DOLORES O’RIORDAN’IN ÖZEL HAYATI

Dolores Eileen O’Riordan’ın Ailesi tutucu Katolikti ve o da çocukluğunda kiliseye gitmiştir. Büyüdüğünde ise Katolik kilisesine saygı duyuyor olsa da kiliseye gitmemeyi tercih etmiştir. Dolores 18 Haziran 1994’da Don Burton ile evlendi. İlk çocukları Taylor Baxter, 23 Kasım 1997’da; ikinci çocuk Molly, 27 Ocak 2001’de; üçüncü çocuk Dakota Rain Burton, 10 nisan 2005’te doğdu.

1994-2009 arası Kanada’ya bağlı Buckhorn, Ontario’da ailesiyle yaşamışsada O’Riordan eşi ve (kocasının önceki ilişkisinden olan çocuğu da dahil olmak üzere) 4 çocuğuyla Howth (Dublin/İrlanda) ‘da 2013’de dönüş yapmış burada yaşamaktadır.

Not: Grubun “Delilah” adlı şarkısı Dolores O’Riordan hamileyken kocasını bir barda sarışın bir kadınla görmesi üzerine yazılmıştır. Delilah, erkekleri sevgililerinden veya eşlerinden uzaklaştırmaya çalışan kadın anlamına gelir.

DİSKOGRAFİ

The Cranberries

Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? (1993)
No Need to Argue (1994)
To the Faithful Departed (1996)
Bury the Hatchet (1999)
Wake Up and Smell the Coffee (2001)
Roses (2012)

Solo

Are You Listening? (2007)
No Baggage (2009)

NTV

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...