Xiaomi Mi A1 için Android 8.0 Oreo yayınlandı

Share

Xiaomi’nin, Android One plaformunda yer alan ilk akıllı telefonu olan Mi A1, uygun fiyatı ve rakiplerine kıyasla üst seviye donanımı ile son dönemde kullanıcıların oldukça ilgi gösterdiği modellerden birisi olmayı başardı.

Ülkemizde birçok farklı noktada satışı gerçekleştirilen Mi A1 için Android Oreo güncellemesinin 2017’nin son günü yayınlandığını, ancak birçok fonksiyonun çalışmaz hale geldiğinin rapor edilmeye başlanması ile güncellemenin askıya alınmıştı.

Bu konuda oldukça hızlı adımlar atan Xiaomi güncellemenin askıya alınmış olmasının üzerinden bir hafta bile geçmeden yeni bir Android Oreo güncellemesi ile kullanıcıların karşısına çıktı.

Xiaomi Mi A1 için Android Oreo güncellemesi yayınlandı!

Yeni güncelleme ile birlikte yüksek batarya tüketimi ve rastgele yeniden başlatma sorunları gideriliyor. Ayrıca, parmak izi okuyucu sorunsuz hale gelirken, Google’ın Ocak ayı güvenlik yamaları cihaz ile buluşturuluyor.

İlk yayınlanan güncelleme Aralık ayı güvenlik yamaları ile birlikte geliyordu. İlk yayınlanan Oreo güncellemesini yükleyen Mi A1 kullanıcıları 89 MB’lık küçük bir güncelleme alacaklar. Kullanıcıların cihazlarını yeni sürüme yükseltmeleri için bu güncelleştirmeyi yüklemeleri yeterli.

1.1 GB boyutunda olan güncellemenin kademeli bir şekilde yayınlandığını hatırlatmak isteriz. Bu nedenle güncelleştirmenin dünya genelinde tüm cihazlara ulaşması bir haftadan daha uzun bir zaman alabilir.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...