F1: Williams’ın 2. pilotu Sirotkin oldu

Share

Williams takımı, 2018 Formula 1 sezonunda Lance Stroll’un yanında Rus pilot Sergey Sirotkin’in yarışacağını resmen duyurdu.

Geçen sezon Felipe Massa’nın kesin bir şekilde emekli olmasının ardından Robert Kubica’nın adı yarış koltuğu için favoriydi ancak Sirotkin, sezon sonunda Abu Dhabi’de gerçekleştirilen testlerde gösterdiği performansla ön plana çıktı.

Testlerin ardından hem Kubica’nın hem de Sirotkin’in verilerini detaylı bir şekilde inceleyen Williams, sonuç olarak Sirotkin’de karar kıldı.

Sirotkin ile olan anlaşmanın netleşmesi ise oldukça uzun sürdü. Rus sürücünün kendisiyle birlikte 15 milyon pound civarında sponsor desteği de getireceği tahmin ediliyordu.

Ancak sonunda anlaşmaya varıldı ve Williams çalışanlarına bu kararın gerekçesiyle ilgili bilgi, resmi açıklama yapılmadan önce verildi.

Williams böylece 22 yaşında olan Sirotkin ve 19 yaşında olan Stroll ile gelecek sezonun en genç pilot kadrosuna sahip olacak.

Takım Patronu Vekili Claire Williams “Çok yoğun pilot değerlendirme sürecinin ardından sonunda 2018 kadromuzu açıklamaktan heyecanlıyım. Gelecek sezonun neler getireceğini görmek için sabırsızlanıyorum.”

“Mümkün olan tüm seçenekleri değerlendirmek için zamanımızı kullandık. Lance ve Sergey’in takım için en iyi sonucu alabileceklerinden eminim.”

“Williams’ın felsefesi her zaman genç yeteneklerin gelişimine destek verip onları yarıştırmak oldu. Sergey de bu felsefeye uyuyor.”

“Lance, ilk sezonunda rekorlar kırdı ve artık bir senelik geçmişe sahip. 2018’de daha iyi olmaya hazır.” dedi.

Paddy Lowe “Çok yorucu ve titiz bir pilot değerlendirme süreci geçirdik. Sonuç olarak Sergey performansı, yetenekleri, teknik geri bildirimleri ve çalışma etiğiyle hem fabrikada hem de Abu Dhabi’de pistte takımı etkilemeyi başardı.” dedi.

Sirotkin, son iki seneyi Renault’da test ve yedek pilot olarak geçirdi. Bu süreçte 6 defa yarış hafta sonunda, iki defa ise testlerde görev aldı.

Sirotkin “Williams gibi ünlü bir takıma katıldığım için mutlu ve gururlu olduğumu söylemek yeterli olmaz.”

“Bulunduğum konuma gelmek için devasa çalışma yaptım ve gerçekten mutluyum. Bu sürece dahil olan herkese teşekkürler.” dedi.

Takımın lider pilotu konumunda olan Stroll ise “Onunla takım arkadaşı olmak için sabırsızlanıyorum.”

“Sergey’i tanıyorum ve onunla çok yakın bir çalışma ilişkisine sahip olacağımızdan eminim.”

“Takım ile geçirdiğim çaylaklık sezonundan gerçekten keyif aldım ve gelecek sezon üstüne daha fazlasını katabileceğimiz bazı öne çıkan anlarımız oldu.” dedi.

Motorsport

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...