Samsung, usb-c adaptör vermekten vazgeçiyor

Share

Samsung artık geriye uyumluluk için ücretsiz olarak USB Type-C adaptörü vermekten bıkmış gibi gözüküyor. Type-C portu kullanılan ilk model olan Galaxy Note 7 ile sunulmaya başlanılan microUSB – USB Type-C adaptörü yeni modellerde kutudan çıkmıyor. İşte, Samsung USB Type-C adaptörü ile ilgili durum.

Şirket verdiği microUSB – USB Type-C adaptörleri ile kullanıcılarının varolan microUSB kablolarını da kullanmasını sağlıyordu. Bundan böyle tamamen USB Type-C standardına geçmeye hazır hale gelen şirket, yeni Galaxy A8 (2018) ve Galaxy A8 Plus (2018) modellerinde adaptör vermeyi bırakmış durumda.

Bu kararın tüm ülkelerde uygulanıp uygulanmayacağı konusu şu an için belirsiz ancak çeşitli ülkelerden alınan cihazlarda da benzer durumla karşılaşıldığı ifade ediliyor. Ek olarak, her ülke için farklı tekliflerin sunulduğunu da unutmamak gerek. Bu adaptör dışında hızlı şarj cihazı, USB Type-C kablo, kulaklık, SIM kart çıkartma aracı ve kullanıcı kitapçığı standart olarak sunuluyor.

Şirket bütçe dostu akıllı telefonlarında ise Type-C portu kullanmaya başlamadı. Bu anlamda bu cihazlarda da geçiş yapılacağı sırada yine başlangıçta adaptör verilebilmesi ihtimali de bulunuyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...