The Good Place dizisi radarımızda!

Share

Radarımızdaki yeni dizi The Good Place! Başlarda zayıf bir sitcom görüntüsü verse de vazgeçmeyip izleyenler için renkli bir eğlence halini alıyor ve beklentilerimizin üstünde çıkan bir dizi haline geliyor.

Netflix orijinal yapımlarından biri. Tarantino’nun aksine bizler Netflix mantığını da yapımlarını da bir hayli sevdik. Narcos, Bates Motel, Grace and Frankie ve ardından The Good Place, vazgeçilmez dizilerimiz arasına giriverdi.

Dizinin renkli atmosferi ister istemez ilginizi çekiyor. İnsanoğlunun en merak ettiği soru üzerine kurulmuş dizi: Öldükten sonra nereye gidiyoruz? Yanıt belli: Tabii ki daha ‘iyi bir yere’. İşte dizinin ana teması bu. Öldükten sonra daha iyi yerlerde yaşayan insanların yer aldığı tatlı mı tatlı bir mahalle bekliyor bizi The Good Place’te. Bu mahallenin mimarı ise Michael rolüne bürünmüş Ted Danson. Buradaki her şey pek şirin; tam anlamıyla altın kalpli insanlara göre inşa edilmiş bir yer.

Yalnız bu mahallenin sakinleri arasında ‘iyi yeri’ hak etmeyen biri var. Kristen Bell’in hayat verdiği bencillik kraliçesi Eleanor Shellstrop, isim benzerliğinde yapılan bir hata sebebiyle bu mahalleye bir güzel yerleşiyor. Dahası keyfinin bozulmaması için ‘ruh eşi’ Chidi’den ‘nasıl iyi biri olunur’ dersleri almaya başlıyor.

Eleanor’un tek istediği yaşarken olduğu gibi öldükten sonra da keyif çatabileceği bir hayata sahip olmak. Mahallenin mimarı Michael’ın da değindiği üzere, Eleanor’un yapmak istediği tek şey, “Artık öldüğünüze göre biraz yaşayalım”…

Eleanor’un iyi biri olma çabaları, ruh eşi Chidi’nin etik çaresizliği, Michael’ın iyi insanların hak ettiği bir yer inşa etme çabaları… Hepsi birleşiyor ve ortaya ‘The Good Place’ gibi eğlenceli bir yapım çıkıyor. Dahası yeni eğlence dizimiz, 2. sezon anlaşmasını da yapmış. Gelecek vaat eden bir dizi olduğu düşünülecek olursa, bir an önce izlemeye başlamanızı tavsiye ediyoruz.

İyi eğlenceler!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...