Trabzon’da pistten çıkan Pegasus uçağı kurtarıldı

Share

Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkan Pegasus’a ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının yamaçtan kaldırılması amacıyla Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Birimi ekiplerince başlatılan çalışmalarda sonuç alındı.

PİSTTEN ÇIKAN UÇAK BÖYLE KURTARILDI

Kurtarma çalışmaları için kente getirilen 300 ve 500 tonluk iki vinç, uçağa yakın bir konuma yerleşti. Ekipler, iki vincin halatlarını uçağın belirlenen bağlantı noktalarına sabitledi.

Hazırlıkların ardından dev vinçler, uçağın çıkarılması için çalışmalara başladı. Vinç tarafından yerden az bir mesafe kaldırılan ve bağlı olduğu halatları test edilen uçak, yeniden yere bırakıldı.

Altındaki çamur itfaiye araçlarının sıktığı su ile temizlenen uçak, son güvenlik kontrollerinin ardından yeniden havaya kaldırıldı.

Dikkatli bir şekilde bulunduğu yerden alınan uçak, ekiplerin kontrolünde piste indirildi. İtfaiye ekipleri, burada vinçlerde askıda tutulan uçağı su sıkarak yıkadı. Tek parça halinde güvenlik bölgeye çekilen uçaktaki yakıt boşaltıldı. Uçak, valizlerin görevlilerce alınmasının ardından inceleme için hangara götürüldü.

Öte yandan, uçağın kaldırılması ile ilgili yürütülen kurtarma çalışmalarını vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Polis, araç trafiğinde aksama yaşanmaması için sürücüleri araçları yol kenarına park etmemeleri konusunda uyardı. Bazı kişiler ise çalışmaları tekne ile açıldıkları denizden izledi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile Trabzon Havalimanı Mülki İdare Amiri Ortahisar Kaymakam’ı Numan Hatipoğlu da çalışmayı izledi.

Ayrıca çalışmaları takip eden basın mensupları için apronda özel bir bölüm de oluşturuldu.
Trabzon Havalimanı, çalışmalar dolayısıyla bugün saat 04.00’dan itibaren 24 saatliğine uçuşlara kapatıldı.

Boeing 737 tipi uçağın bulunduğu yerden çıkarılmasının maliyetinin yaklaşık 600 bin lira olduğu belirtildi.

Çalışmalarda 150 fazla personel görev aldı.

Yetkililer, kurtarma çalışmalarıyla ilgili masrafların uçağın sigorta şirketi tarafından karşılanacağını bildirdi.

Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren Pegasus’a ait yolcu uçağı, Trabzon Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra henüz belirlenemeyen nedenle pistten çıkmıştı.

Denize metreler kala durabilen uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat güvenli şekilde tahliye edilmişti.

NTV

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...