Woody Allen’ı tacizle suçlayan evlatlık kızı: Gerçeği söylüyorum

Share

Hollywood’da ünlü yapımcı Harvey Weinstein’ın sistematik cinsel saldırılarını ortaya çıkarmak için başlayıp çapı genişleyen ifşa hareketinin ışığında ünlü yönetmen Woody Allen hakkındaki o ağır suçlama da yeniden gündeme geldi. Bugün 84 yaşında olan Oscar ödüllü yönetmen ile oyuncu Mia Farrow’un beraber oldukları dönemde evlat edindikleri Dylan Farrow, Allen’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla ilgili ilk kez TV’ye çıktı.

 ​25 YILDIR ISRARLA SUÇLUYOR

7 yaşındayken Allen’ın cinsel saldırısına uğradığı suçlamasını 25 yıldır dile getiren Dylan Farrow, ‘CBS This Morning’ programına verdiği mülakatta, Allen’ın suçlamaları ısrarla reddetmesine karşın kendisinin gerçeği söylediğini ifade etti. CBS This Morning’in sunucusu Gayle King’in sorularını yanıtlayan genç kadın, şu vurguyu yaptı: ”Ben inanılır, güvenilir bir kişiyim ve gerçeği söylüyorum. Bence insanlar şunu anlamalı; tek bir kurban, tek bir suçlayan bile olsa ciddiye alınması gerekir. Bu, gidişatı değiştirmek için yeterlidir.”

‘1992’DE HENÜZ 7 YAŞINDAYKEN’

Dylan Farrow, 1992’de henüz 7 yaşındayken kendisini çatı katına çıkarıp cinsel saldırıda bulunmakla suçladığı Woody Allen’ın hesap vermesini istemesinin gayet doğal olduğunu ifade etti.

2014’TE MEKTUP YAYIMLADI

Mia Farrow’un başından beri desteklediği Dylan Farrow, 2014’te Woody Allen’ın Mavi Yasemin filminin Oscar ödüllerine aday gösterilmesi üzerine suçlamalarını New York Times gazetesinde yayımladığı mektupla yine gündeme getirmişti.

ALLEN: MIA FARROW’UN İNTİKAM PİYONU

Hakkında soruşturma açılan ama sonucunda hiçbir resmi suçlama yöneltilmeyen dünyaca ünlü yönetmen de New York Times gazetesine yazdığı yanıtta suçlamaları yine reddedip Mia Farrow’un evlatlık kızlarını bu tür iddialarda bulunmaya yönlendirdiğini, Dylan’ın annesi tarafından ‘intikam piyonu olarak kullanıldığını’ savunmuştu. Daha önce mahkeme tarafından belirlenen psikolog heyetinin Dylan’ın cinsel tacize uğramadığına hükmettiğini hatırlatmıştı.

Woody Allen, Mia Farrow’un daha önceki beraberliğinde evlat edindiği kızı Soon-Yi Previn’le 19 yaşında ve kendisinden 35 yaş küçük olmasına karşın ilişkiye girmişti. Çift 1997 yılında evlenmişti.

‘BİR TEK ALLEN’I DIŞLAMADINIZ’

Dylan Farrow, geçen ay Los Angeles Times gazetesinde bir makale yayımlayıp Hollywood’un Allen’a desteğinin neden devam ettiğini de sorguladı. Genç kadın, ”Harvey Weinstein ve diğer suçlanan şöhretler Hollywood tarafından dışlanırken niye Allen’a Amazon tarafından milyonlarca dolarlık bir anlaşma sunuldu, hem de daha sonra cinsel saldırı suçlamaları yüzünden Amazon Stüdyoları Genel Müdürlüğü görevini bırakan Roy Price tarafından?” diye sordu.

OYUNCULAR DESTEK VERMEYE BAŞLADI

Ardından Mira Sorvino, Greta Gerwig, Natalie Portman, Reese Witherspoon, Rebecca Hall, Timothee Chalamet gibi bazısı Allen’la birlikte de çalışmış oyuncular, Dylan Farrow’a destek açıklamaları yaptı ya da Allen’ı protesto girişimlerine destek verdi.

Sputnik

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...