Yavaşlayan iPhone için iOS güncellemesi geliyor

Share

Yavaşlayan iPhone’lar konusunda Apple CEO’su Tim Cook’tan açıklama geldi. Cook, bir iOS güncellemesi ile kullanıcıların iPhone’un performansını düşürme özelliğini kapatabileceklerini söyledi.

Apple’ın iPhone’ları yavaşlatması mevzusu açılan davalar ve yapılan açıklamalarla gündemdeki yerini koruyor. Şirketin iPhone’ların batarya sorunlarından kaynaklı olarak kapanması engelleme adına iOS sürümlerine eklediği bir özellik iPhone’u yavaşlatıyor.

Kullancılarda Apple’ın her iOS güncellemesi ile iPhone’u yavaşlattığı konusunda genel bir kanı vardı. Şirketten konu ile ilgili gelen itiraf ile birlikte bu durum netleşti. Apple, kullanıcılardan özür dileyerek batarya değişimi için ciddi indirimler yaptı. Ancak kullanıcılar şirketin bu politikasına tepki göstermeye devam ediyorlar.

Bu tepki kitlesel bir harekete dönüşmüş durumda. En son Güney Kore’de 370.000 kişi yavaşlayan iPhone için mahkemeye başvurdu. Bu durum muhtemelen Apple’ın konu ile ilgili daha ciddi adımlar atmasına sebep oldu. Bugüne kadar konu ile ilgili yorum yapmayan Tim Cook, ABC News‘e yaptığı açıklamada iPhone’ların yavaşlamasını engelleyen bir iOS güncellemesi geleceğini söyledi.

Tim Cook’un bahsettiği güncelleme kullanıcıların iPhone performansının düşürüp düşürülmeyeceği ile ilgili. İsteyen kullanıcı cihazını tam performans ile kullanabilecek. Cook, iPhone’ların birden bire kapanmasını önlemek adına getirdikleri performans düşürme özelliğini iPhone sahiplerinin kapatabileceklerini söyledi.

Cook, güncellemenin iPhone batarya durumunu da göstereceğini belirtti.
Apple, daha önce kullanıcıların iPhone batarya sağlığını öğrenebilecekleri bir iOS güncellemesi yayınlayacaklarını açıklamıştı.

iOS 11.2 ile birlikte batarya durumuna bağlı olarak yavaşlatılan iPhone’ların arasına iPhone 7 ve iPhone 7 Plus da dahil oldu. Tim Cook’un bahsettiği güncelleme ( muhtemelen iOS 11.3) Şubat ayından itibaren test edilmeye başlayacak. Muhtemelen Mart ayında yayınlacak.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...