Türkiye’de Bitcoin ile ilk resmi ödeme yapıldı

Share

Son dönemin en çok konuşulan konularından biri olan Bitcoin için bir ilk yaşandı. Türkiye, Rusya’dan yaptığı bir ithalat için Bitcoin ile ödeme yaptı.

Ülkemizde emtia olarak kabul gören kripto para birimleri, ithalat işlemlerinde ilk kez kullanıldı. Türkiye’nin Rusya’dan ithal ettiği buğdayın taşıma bedelini Bitcoin ile ödemesi, bu konuda bir ilk olarak tarihe geçti.

3000 ton miktarında ithal edilen buğdayın taşımacılığını üstlenen Prime Shipping Foundation, bu ürünleri Rostov-on-Don limanından Samsun limanına taşıdı. Taşıma bedeli olarak ödenen miktar açıklanmazken, Prime Shipping firması bu uygulamanın bir pilot çalışmanın parçası olduğunu ancak ilerleyen dönemlerde kripto paraların emtia değeri sayesinde ticarette önemli bir yere sahip olacağını belirtti.

Bir diğer yandan, Rusya merkezli taşımacılık şirketinin 2018 yılı içinde kendilerine ait olan bir kripto para birimini üreteceği ve kendi işlerinde bu para biriminden faydalanacağı da şirketin CEO’su Ivan Vikulov tarafından açıklandı.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...