Face ID özellikli iPad Pro kesinleşti

Share

Görünen o ki Apple, ilk olarak iPhone X ile birlikte sunduğu Truedepth Kamera sistemini ve buna bağlı Face ID özelliğini yeni nesil iPad Pro modelinde de kesin olarak sunacak. Bunun kanıtı ise iOS 11.3 beta sürümü oldu.

Apple mühendisleri iPhone X modeli için önceki iOS kodlamalarında modern iPhone ifadesini tercih etmişti. Benzer ifadeye ilk iOS 11.3 betasında da rastlanmış durumda. Yeni nesil iPad Pro için modern iPad ifadesi de dikkatlerden kaçmadı. Haliyle bu durum Face ID özellikli modelin gelişi hakkındaki iddiaları da alevlendirdi. Tabii ki bu yüz tanıma özelliğinin tablete de taşınması bekleniyordu ancak kodlarda gözükmesi durumu garantilemiş oldu.

iPad Pro

Yeni Apple tablet modelinde de Ana Ekran tuşuna yer verilmeyeceği düşünülürken, ekranın ise maalesef OLED değil yine LCD olması bekleniyor. Bunun sebebi ise tedarik ve teknolojik yetersizlikler. Şirketin bu modelinde de çıkıntılı bir tasarım uygulayıp uygulamayacağı merak konusu. Ürünün oldukça ince bir çerçeveye sahip olması ihtimali yüksekken, ayrıca geliştirilmiş bir Apple Pencil da karşımıza çıkabilir.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...