Elon Musk’ın alev silahı yasaklanabilir

Share

The Boring Company tarafından ön siparişe açılan Flamethrower yani Elon Musk’ın alev silahı tartışmaların odağında yer almaya başladı. İşte The Boring Company Flamethrower için getirilmeye çalışan yasak hakkındaki detaylar!

Elon Musk’ın büyük kentlerin trafik sorununa çözüm bulmaya çalışan şirketi The Boring Company, projeleriyle olduğu kadar ilginç ürünleriyle de gündeme geliyor. Geçtiğimiz Aralık ayında 50.000 şapka satan Musk, bu defaysa şirkete fon sağlamak için alev silahını ön siparişe açtı.

3,5 milyon dolar değerinde satış yapan The Boring Company Flamethrower için Elon Musk, tasarımlarının en üst düzeyde eğlence ve en az seviyede tehlikeli olduğunu söylemişti.

Amerika Birleşik Devletleri Alkol, Tütün, Ateşli Silah ve Patlayıcılar Bürosu tarafından 3 metreden kısa alev püskürten bu ürünlere izin verildiğinin altını çizen Musk, biftek bıçaklarından daha çok korktuğunu vurguluyor.

Bunun yanı sıra eyalet sistemiyle yönetilen ABD’nin yerel yönetimleri ülke çapındaki yasal mevzuatlara uyum sağlayabildikleri gibi kendi kurallarını da koyabiliyorlar. İşte buradan yola çıkan ABD Kaliforniya Eyaletindeki Parlamenter meclis üyesi Miguel Santiago, alev silahının tehlikeli olduğunu bu sebepten ötürü ve satışına engel olmak için bir yasal mevzuat hazırladığını duyurdu.

Halihazırda ABD’de 49 eyalette yasal olarak satılan bu silah nedeniyle, eğer ki bu mevzuat hazırlanır ve yürürlüğe girerse Elon Musk Kaliforniya eyaletinde yasa dışı bir silah üreticisi ilan edilebilir.

Ürünü eğlenceli bulmayanlar için satın almasınlar diyen Elon Musk aynı zamanda silahın yanında birde yangın tüpünü satışa sunuyor. Ürünün ilk teslimatlarının ise bahar aylarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...