Instagram gönderileri zamanlanabilecek

Share

Instagram hesaplarını aktif tutabilmek için sürekli yeni paylaşımlar yapılması gerektiği tartışmasız bir gerçek. Ancak, takipçi kitlesi yüksek hesaplarda sürekli paylaşımlar yapmak, bir noktadan sonra oldukça zorlayıcı hale gelebiliyor.

Bu nedenle bu tarz hesaplar genelde gönderi zamanlamasına imkan tanıyan Hootsuite tarzı uygulamalar ile yönetiliyor. Bu sayede saatler sonra paylaşılacak olan bir fotoğraf önceden planlanarak otomatik olarak paylaşılabiliyor.

Instagram gönderi zamanlama özelliği API ile sunulacak

Sosyal medya yöneticilerinden uzun süredir gelen taleplere nihayet yanıt veren Instagram, işletmelerin gönderilerini zamanlamasına izin vereceğini duyurdu.

Reklamları kapsamayan gönderi zamanlama özelliği, doğrudan Instagram’a dahil edilmeyek. Uygulama yerine Instagram API’si üzerinde değişiklikler yapılacak.

Böylece günümüzde oldukça popüler olan Hootsuite veya SocialFlow gibi sosyal medya yazılımları çok daha işlevsel hale gelecek. İlk etapta sadece İşletme hesapları tarafından kullanılabilecek olan gönderi zamanlama özelliğinin, 2019 yılından itibaren kişisel hesapların kullanımına sunulacağı dile getiriliyor.

Hootsuite CEO’su Ryan Holmes, gönderilerin zamanlanabilir hale gelmesinin, 16 milyondan fazla müşterilerinin ana taleplerinden birisi olduğunu belirtirken, yeni API ile birlikte onlarca farklı Instagram hesabının sosyal medya yöneticileri tarafından kolay ve güvenli bir şekilde kontrol edilecebileceğini dile getiriyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...